Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Must-watch films over veganisme en de vleesindustrie

Toffe films/docu’s voor een avondje op de bank

De tv wordt steeds vaker ingewisseld voor YouTube en Netflix. Want we willen zelf bepalen wat we kijken en wanneer we dat kijken. Leve de millenials? En we worden ook steeds bewuster. We willen weten waar ons eten vandaan komt, wat dit doet met ons lichaam, maar ook de impact die het heeft op onze omgeving. En waar komen we vandaan, wat is de zin van het leven, hoe werkt het eigenlijk allemaal? Leve het internet waar we werkelijk waar álles kunnen opzoeken wat we interessant vinden! Maar wat willen we dan kijken? Nou wij weten wel wat leuke films! We worden regelmatig gevraagd of we nog interessante filmtips hebben. Jazeker, die hebben we! Heel veel zelfs! Niet dat wij nooit slappe romantische comedies of series op Netflix kijken (guilty), maar we snacken net zo lief popcorn bij een goeie docu. Dus we hebben er een overzichtelijk lijstje van gemaakt.

Een lijst met toffe films over duurzaam leven, de kracht van onze gedachtes, minimalisme en de fashion industry vind je hier.


Best films that make you think different about meat

Ben je je wel bewust van de voordelen van plantaardig eten maar nog niet helemaal overtuigd van het waarom of wil je daar juist meer informatie over? Of wil je graag je omgeving ook inspireren om meer planten op het menu te zetten? Wij hebben een aantal films, documentaires en video’s op een rijtje gezet die ons hebben geïnspireerd. Van animatiefilms en documentaires tot korte video’s en TED-talks. Hier komt ie:


Best Speech You Will Ever Hear – Gary Yourofsky (2010)


Geen fancy film, maar ‘’gewoon’’ een 70 minuten-durend college van Gary Yourofsky. Eentje waar wij zelf de volle 70 minuten geboeid naar zaten te luisteren en die het eten van dierlijke producten in een heel ander perspectief plaatst. It might challenge your belief system, but it’s definitely worth watching!


Carnisme – TED Talk van Melanie Joy (2015)


Ooit gehoord van carnisme? Wij hiervoor niet. Melanie Joy, psycholoog en socioloog, laat ons bewust worden van onbewuste keuzes die we maken in ons leven. Waarom eten we varkens en vinden we dit niet eens zielig, terwijl we gruwelen bij het idee van hond op ons bord? Een TED-talk van slechts 18 minuten dus gemakkelijk tussendoor te kijken.

The Change Starts (2019)


Een Nederlandse film van slechts een minuut! Een inspiratie die je laat zien dat sterk zijn, presteren op top niveau en je het beste voelen samengaat met plantaardig eten. Geen excuus, deze minuut wil je vrijmaken.


Gamechangers (2018)


Een revolutionaire film over vlees, eiwitten en kracht. Met o.a. Arnold Schwarzenegger en Lewis Hamilton. Deze topsporters laten op een inspirerende manier zien dat de manier waarop we in de sportwereld dachten over eiwitten en eten toch wel ouderwets is. Een eye-opener voor iedereen die nog bakken kwark en kipfilet met rijst weg eet na het trainen.


But it’s vegan (2017)


Vegan en gezond wordt vaak in één adem genoemd, maar is dat hetzelfde? Burgers, patat en koekjes, zolang er geen dierlijke producten in zitten is het goed toch? Een groep studenten gaat de test aan en ontdekken het verschil tussen een dieet vol veganistische bewerkte voedingsmiddelen en dat van een onbewerkt, plantaardige dieet. Deze is voor de vegan junkfood-junkies onder ons!


Earthlings (2005)


Durf jij ‘m te kijken? Wij hebben bij deze film gehuild! Hoezo willen we wel een perfect gefileerd, gemarineerd en gebraden stukje vlees of vis maar sluiten we onze ogen voor de manier waarop dit op ons bord is gekomen? Met verborgen camera’s wordt laten zien wat er achter de muren van de vleesindustrie gebeurt. Maar het laat ook zien hoe mooi onze wereld en de natuur om ons heen eigenlijk is. Dit was een van de eerste films waardoor we heel anders zijn gaan kijken naar het eten op ons bord.


Forks over Knives (2011)


Kunnen we onze gezondheid écht beïnvloeden door wat we eten? Het lijkt wel bijna alsof we er ons maar bij moeten neerleggen dat we allemaal steeds dikker worden, te maken krijgen met hart- en vaatziekten, kanker en aan de medicijnen moeten als we ouder worden. Kunnen we dat veranderen door het verminderen van dierlijke producten en bewerkte voedingsmiddelen? Deze documentaire laat zien wat o.a. de wetenschappers Dr. T. Campbell en Dr. C Esselstyn in hun onderzoeken ontdekken.


Vegucated (2011)


Vegan, doe eens niet zo gek! Dat is toch helemaal niet gezond en waarom zou je zelfs geen eieren meer eten? Dat was onze eerste reactie toen we over het bestaan van het woord ‘’vegan’’ hoorden. En het is precies de reactie van de drie Amerikanen in deze film die niet alleen ontdekken dat eten zonder vlees en kaas heerlijk kan zijn, maar zich ineens ook heel bewust worden van de andere kant van de vleesindustrie.


Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014)


Een film (gefinancierd door middel van crowdfunding) over de impact van ons eetgedrag op de wereld, de natuur, ons klimaat. Wanneer je deze film nog niet hebt gezien zet dan héél snel Netflix aan! Zelfs wanneer je niet 100% plantaardig gaat eten dan nog laat deze film zien welke enorme impact het heeft wanneer jij één keer, één maaltijd volledig plantaardig eet.


What The Health (2017)


Van de makers van Cowspiracy. Deze film werpt een licht op de impact van voeding op onze gezondheid. Maar laat ook zien dat er een stuk meer politieke en economische belangen zijn betrokken bij het geven van voedingsadviezen en promoten van bepaalde voedingsmiddelen.


Okja (2017)


Een animatiefilm maar wel met een diepere boodschap. Je krijgt toch een glimp mee van het verhaal achter het vlees op je bord, maar de animaties maken het net wat minder gruwelijk dan een documentaire. Gewoon te zien op Netflix!


www.nutritionfacts.org – Dr Michael Greger


Vind je wetenschappelijke onderzoeken wel interessant en belangrijk maar heb je geen zin om zelf continu Pubmed af te speuren? Dr Greger en zijn team doen het voor je! Ze zitten bovenop de laatste onderzoeken die worden gepubliceerd over voeding en maken er leuke video’s van dus je hoeft niets te lezen. Ze kijken kritisch naar algemene opvattingen over voeding en pluizen niet alleen de link uit tussen rood vlees en hart- en vaatziekten, maar bijvoorbeeld ook welke voedingsmiddelen ons nu de meeste antioxidanten geven. Nutritionfacts.org.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |