Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Mindful de winter door

Brrr… Kou, regen en donkere dagen. De winter is voor veel mensen een seizoen om tegenop te kijken, terwijl ze juist ook zoveel moois brengt. Niet alleen vanwege alle gezellige lichtjes en de feestdagen, maar ook omdat dit het seizoen van de vernieuwing is. Wanneer je meebeweegt met de natuur, is de winter misschien wel het meest magische seizoen van het jaar. En wat helemaal fijn is: sinds 6 november bevinden we ons al in de energetische winter…

Romy Barendse en Emily van Vught, makers van de Slow Calendar en Mindful Magic Journal, geven je 4 tips om een winterblues te voorkomen.

Plan meer rustmoment voor jezelf in

De winter is niet de tijd om nieuwe projecten te starten; het is een periode voor bezinning, uitrusten en zuivering. Vanuit de Chinese vijf-elementenleer hoort bij de winter het element Water. Water zoekt altijd de makkelijkste weg; ze beweegt met de stroom mee. Dat mag jij in deze periode ook doen. Hoe meer rust je neemt, hoe meer er kan ontstaan. Je voelt misschien dat je steeds meer naar binnen wilt keren. Geef hier aan toe en gun jezelf wat vaker een avondje op de bank met een kop thee en een goed boek.

Laat transformatie toe

De wind blaast de allerlaatste bladeren van de bomen en alles in de natuur wordt kaal. Ook voor ons is dit een teken om nu toch echt afscheid te nemen van wat je nog los mag laten. Het begin van de winter is een periode van transformatie, zodat er tijdens de volgende wintermaanden binnen in jou een vernieuwing kan plaatsvinden, die straks in de lente tot groei mag komen.

Dat kan ook zorgen voor een innerlijke tweestrijd met belemmerende overtuigingen en oude pijnen die omhoog komen. Loop hier niet van weg, want het is een mooie uitnodiging voor reflectie. Focus je op je innerlijke rust en richt je op jouw belangrijkste talenten en kwaliteiten.

Eet wat vaker voedingsmiddelen die je Water element ondersteunen

Het Water element is verbonden met de nieren – de opslagplaats voor onze energievoorraad – en de blaas. Samen met het water in ons lichaam, maken de nieren ons lichaam van binnen schoon en stromen de afvalstoffen met het water via onze blaas mee naar buiten. De smaak die bij het Water element hoort, is zout. Eet in de winter vooral gekookte, verwarmende maaltijden van groenten en fruit van het seizoen. Voeg daarnaast wat vaker voedingsmiddelen toe die je water-element ondersteunen.

  • Peulvruchten: adukiboon, erwten, kidneyboon, kikkererwten, rode linzen, sojaboon, tempeh
  • Zeegroenten: lamsoor, zeekraal
  • Zeewier en algen: kombu, nori, spirulina, chlorella, wakame, kelp

Ga de natuur in

Hoe verleidelijk het ook is om binnen op te bank te blijven zitten, juist in het najaar is het belangrijk om naar buiten te gaan. Niets werkt zo ontspannend als de natuur. We zijn in onze snelle maatschappij, waar het denken en doen zo centraal staat, geneigd om de natuur te zien als iets dat buiten ons plaatsvindt. We zijn vergeten dat wij hier als mensen onderdeel van zijn en dat de cycli van de natuur dagelijks invloed op ons hebben. Op een bepaald niveau leven we nog in dit ritme, maar veelal zijn we deze connectie verloren. Door contact te maken met de natuur, kom je ook dichterbij jezelf. Kleed je dus lekker warm aan, ga naar buiten en kijk, luister en voel wat de natuur je te vertellen heeft.

Emily van Vught en Romy Barendse zijn de founders en conscious creators van Mindful Magic. Met hun platform en producten zijn ze jouw gids om de connectie met jezelf en je intuïtie te versterken, met behulp van moeder natuur. Ze laten jou ervaren hoe je (weer) volledig in je kracht kunt staan en in verbinding met jezelf, de mensen om je heen, de natuur en het geheel.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |