Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

De winter: een periode van rust & bezinning

Zo beweeg je mee in het ritme van de energetische seizoenen

Het einde van het jaar komt dichterbij, het is koud en de dagen worden korter. Misschien voel jij de druk van de eindejaarssprint om een tandje bij te zetten, maar zou je het liefste meer tijd voor jezelf hebben en het wat rustiger aan doen. Wanneer je het ritme van de natuur volgt, is dat ook precies wat je nu mag doen. Wist je namelijk dat er zoiets is als ‘energetische seizoenen’?

Vanaf ongeveer 6 november bevindt de energie zich in het winterseizoen: het seizoen waarin je mag vertragen, verzachten en naar binnen mag keren. Romy Barendse en Emily van Vught, makers van de Slow Calendar en Mindful Magic Journal, leggen uit hoe dit werkt en hoe jij mee kunt bewegen in dit ritme.

Hoe zit dat precies?

De seizoensindeling zoals wij die kennen is gebaseerd op de stand van de zon ten opzichte van de aarde. Volgens die indeling begint de winter pas rond 21 december. Het ritme van de energetische seizoenen is gebaseerd op de verdeling van yin- en yang energie, waardoor deze seizoenen elkaar al eerder afwisselen.

In de winter heeft de yin energie de overhand en dit staat voor het vrouwelijke, het zachte, de stilte en voor het naar binnen gekeerde. De energie nodigt je uit om te vertragen en volledig naar binnen te keren om tot je eigen kern te komen. Het is geen periode om nieuwe dingen te starten, het is een periode van rust en bezinning.

Vertragen en verstillen i.p.v. druk zijn en haasten

De energetische winter is misschien wel het meest mystieke seizoen. De natuur trekt zich volledig terug en alles lijkt tot stilstand te komen. De natuur gebruikt deze periode om te herstellen en zich voor te bereiden op de wedergeboorte en groei in de lente.

Hoewel de energie van de natuur ons uitnodigt om te vertragen en het rustiger aan te doen, zijn wij in vaak druk met allerlei sociale en zakelijke verplichtingen en voorbereidingen voor de feestdagen. Het lijkt er nu eenmaal bij te horen, maar dit kan al snel als te veel voelen, of je gaat volledig uitgeput het nieuwe jaar in. Herkenbaar?

We groeien op en leven in een wereld waarin alles alsmaar sneller gaat. Een wereld waarin druk zijn en haasten gewaardeerd wordt, maar dat is niet eeuwig vol te houden en kan veel stuk maken. Zowel voor ons, als moeder natuur.

Ons gevoel mag weer de leiding nemen

Moeder natuur beweegt in een steeds terugkerende cyclus. Een cyclus waarin er tijd en ruimte is voor zowel versnellen als vertragen, voor zowel groei als rust en voor zowel licht en donker. Een cyclus waar wij onderdeel van zijn en die van grote invloed is op hoe wij ons voelen. Maar ook een cyclus die wij voor een hele lange tijd hebben genegeerd.

Het is tijd dat we het anders gaan doen. Dat we de vrouwelijke energie en kracht meer ruimte geven. Dat we vertragen, verzachten en ons gevoel weer de leiding laten nemen. Zodat het vrouwelijke en het mannelijke, in ons en in de natuur, weer in balans kunnen komen.

Door mee te bewegen met de energie van moeder natuur, kunnen we ruimte maken voor dat waar we in deze tijd zoveel behoefte aan hebben: de transformatie richting zachtheid, liefde, innerlijke rust en balans. En de winter is daar een hele fijne periode voor.

Beweeg mee met het ritme van de natuur

Wees zacht voor jezelf tijdens de winter. Vanuit de Chinese vijf-elementenleer hoort bij de winter het element Water en volgens een Chinees gezegde is niets zo zacht en hard als water.

Zorg voor voldoende stiltemomenten en laat je meestromen met dat wat er al is. Het gaat nu niet om doen, maar om zijn, waardoor je makkelijker contact kunt maken met je intuïtie en de diepere lagen in jezelf.  Neem voldoende rust, ga vaak de natuur in. Ga op tijd naar bed, mediteer en zorg dat je in beweging blijft, zodat jouw water element blijft stromen.

Emily van Vught en Romy Barendse zijn de founders en conscious creators van Mindful Magic. Met hun platform en producten zijn ze jouw gids om de connectie met jezelf en je intuïtie te versterken, met behulp van moeder natuur. Ze laten jou ervaren hoe je (weer) volledig in je kracht kunt staan en in verbinding met jezelf, de mensen om je heen, de natuur en het geheel.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |