Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Zo krijg jij je energie weer terug

Je bed niet uitkunnen terwijl je er écht niet zo laat in lag?

Weinig energie? En is dat niet alleen omdat je súperveel gedaan hebt vandaag? Wij krijgen veel vragen gekregen over wat je kunt eten en welke suppletie kan helpen als je laag zit in je energie. Zeker ook postpartum! Ik (Merel) had zeker in de maanden dat mijn zoontje net geboren was heel weinig energie. Dat kwam grotendeels door slaapgebrek (baby werd continu wakker ’s nachts), maar ik kwam er ook achter dat met de zwangerschap en het geven van borstvoeding al m’n voedingsstoffen naar m’n kindje gingen en ik zelf beroofd achterbleef.

Wat heeft mij geholpen? Een slaapcoach (een goede nachtrust is key) en de workouts uit het Rock Your Body boek maakten een heel groot verschil! Wat betreft voeding en suppletie kan dat best een enorme speurtocht zijn. Er zijn zoveel verschillende merken op de markt, zoveel verhalen en iedereen zegt hetzelfde of juist net wat anders. Wij hebben het speurwerk voor je gedaan! Zelf zijn we gaan letten op de volgende dingen en deze supplemten gaan gebruiken om onze energie hoog te houden:


Voldoende vitamines

Voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen in general is natuurlijk essentieel om goed in je energie te zitten. Van croissantjes, kopjes koffie en een afhaalpizza is nog nooit iemand fit en energiek geworden. De basis zit ‘m in je voeding: vers met veel groenten en fruit!

  • Maak een groene smoothie in de ochtend of als snack in de middag;
  • Zorg voor veel vers fruit op de fruitschaal en neem dat als snack;
  • Schep minimaal de helft van je bord vol met groenten;
  • Maak een matcha thee voor een stabielere energie dan koffie.

Helaas kunnen we nog zo gezond eten, in onze bodem zit nu eenmaal minder voedingsstoffen dan vroeger. Daarom is een goed vitaminesupplement vrijwel onmisbaar. Wij letten er op dat deze puur uit planten komt (de kracht van de natuur kan geen fabrikant tegenop) en met alleen natuurlijke ingrediënten. Onze absolute favoriet zijn de Longlife Vitality supplementen van doTERRA. We merken dit vrijwel direct in onze energie, maar ook humeur en onze overall ‘flow’. Als er één supplement is wat je wilt nemen dan kunnen we deze niet hard genoeg aanbevelen. Bijkomend voordeel; doTERRA geeft 30 dagen garantie, dus merk je er niets van dan stuur je de lege potten gewoon weer terug en krijg je je geld terug.

Omega 3 vetzuren

Omega 3-vetzuren zijn ongelofelijk belangrijk om ontstekingsreacties (energierovers) in ons lichaam laag te houden. Daarnaast heb je het nodig voor je hersenen (concentratie, geheugen, focus!). Vooral een zwangerschap kan je omega 3 voorraad leegroven want deze vetzuren zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen van je baby. We krijgen via de voeding vaak veel omega 6-vetzuren binnen (o.a. via zonnebloemolie en bewerkt voedsel), maar te weinig omega 3.

Eet meer van: chia-, lijn- en hennepzaadjes, avocado’s, zeewier.
Vermijd: zonnebloemolie, verzadigde vetten uit boter, vlees, kaas en bewerkte voedingsmiddelen als koekjes en chips.

Wij zijn begonnen met een goed omega 3 supplement te slikken uit algen en merkten dit vrijwel direct! Zeker als we in de middag wat moeier worden dan helpt deze om toch nog scherp ons werk te kunnen doen.


IJzer

Bloedverlies tijdens een bevalling of tijdens je maandelijkse menstruatie zorgt ervoor dat vooral veel vrouwen laag zitten in hun ijzer (en ook andere mineralen). Wat helpt om die mineralenvoorraad op peil te houden is door het eten van:

  • Veel donkergroene (blad)groenten; maak smoothies!
  • Zorg altijd voor extra veel groenten bij je maaltijden; een salade (veldsla!), kiemen op brood of gestoomde broccoli.
  • Bonen, peulvruchten en linzen;
  • Noten en zaden;
  • Een extra groen poeder door smoothies of een glas water.


Vitamine B12

Een lage vitamine B12 status gaat vaak gepaard met vage klachten en wordt daardoor zelden opgemerkt. Zeker wanneer je vaker plantaardig eet krijg je nagenoeg geen vitamine B12 binnen via de voeding, maar ook vleeseters zitten niet automatisch safe. Opname is namelijk belangrijker dan inname! En de opname van vitamine B12 hangt samen met de intrinsic factor in de maag en de opname in de dunne darm. Is die niet optimaal, dan kun je alsnog een tekort oplopen.

Vitamine B12 kun je zelf gemakkelijk en veilig suppleren en wordt ontzettend goed opgenomen via de neus. Daarmee omzeil je namelijk het maag-darmkanaal én benut je het goed doorbloedde neusslijmvlies. Zo komt de B12 direct in je bloed terecht, waarna het door je hele lichaam verspreid wordt. Een te veel aan vitamine B12 wordt veilig afgevoerd door het lichaam via de urine. Wij gebruiken de vitamine B12 neusspray dagelijks en merken vrijwel een instant opkikker.


Natuurlijke energiebooster of gewoon extra rust pakken?

Een extra energie boost nodig en wil je niet het zoveelste kopje koffie drinken? De Mito Max supplementen van doTERRA geven een natuurlijke energieboost! Niet nemen in de avond dus als je wilt slapen, maar heb je nog een paar uurtjes te gaan en kun je wel wat energie gebruiken dan is deze voor jou. Let wel op; soms heb je weinig energie met een reden en is het een teken van je lichaam dat het tijd is om rust te nemen. Om niet naar dat feestje te gaan maar gewoon extra vroeg je bed in te duiken. Om een lang bad te nemen en het werk (of de was) te laten voor wat het is. Niet elke dag hoef je on top of your game te zijn. Zeker vrouwen hebben een natuurlijke cyclus (aan de hand van hun mooncycle) en je kunt er juist heel veel baat bij hebben om jezelf die extra rust te gunnen.

Heb jij één van deze tips toegepast? We zijn benieuwd naar je ervaringen! 

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |