Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Yoga voor mama blogt: een week back to basic in een yoga ashram

Een week back to basic in een yoga ashram; het verlangen naar een offline leven

Het leven speelt zich in deze tijd voor een groot gedeelte af op internet. Het is voor mij ondenkbaar om mijn mobiele telefoon niet binnen handbereik te hebben. Mijn sociale contacten onderhoud ik (deels) via internet of mijn mobiele telefoon. De wekelijkse boodschappen scan ik in de supermarkt en ik post dagelijks updates via Facebook en Instagram om mijn volgers te inspireren.

En nu ben ik onderweg naar een week ‘back to basic’ in een yoga ashram in de Achterhoek. Je raadt het al; mobiele telefoons zijn daar verboden. En daar komt nog bij; een week lang geen alcohol, koffie en andersoortig “westers vergif”. Maar ik kan bijna niet wachten nu het eenmaal zo ver is! Deze week heb ik me ook ingeschreven voor de teacher training yin yoga. Ik ga nog meer leren over yoga, meditatie, filosofie en anatomie. De komende 6 dagen ga ik helemaal op in het ‘regime’: om 6.00 uur opstaan, drie uur yoga per dag, mediteren, lessen in filosofie en anatomie en stilte lunches.

Bij het inschrijven van deze 6-daagse training kon je kiezen voor een plek op een slaapzaal met nog 6 andere mensen of een 2-persoonskamer. Ik koos voor de laatste optie en bij aankomst maak ik meteen kennis met Tine, een psychologe uit Antwerpen die ook graag yogales wil gaan geven in haar praktijk. Ik had best wat vooroordelen over ‘ashram’ types, ik dacht aan vrouwen met behaarde oksels die al hun hele leven veganistisch eten en geen make up dragen. Ik ben een yogi met een hippe legging en nagellak. Dat mag toch ook? Al heel snel verdwijnen mijn vooroordelen als sneeuw voor de zon en ik voel me helemaal thuis in deze ‘ashram familie’. Sterker nog; na 6 dagen wil ik nooit meer weg! Ondanks momenten van heimwee naar mijn kinderen en m’n vriend, voel ik een rust in m’n lijf en hoofd die ik nog nooit eerder heb ervaren.

Na een paar dagen voel ik een kracht in mezelf die ik nog niet kende. Oordelen over mezelf, angsten en onzekerheden die me jarenlang bezig hebben gehouden, zijn binnen no-time weg. De yin yoga-lessen en meditaties zorgen er voor dat ik dichterbij mezelf kom.

Elke dag na de stilte lunch hebben we allemaal onze eigen taak binnen de ashram. Dat heet karma duty. Oftewel een taak verrichten die je niet meteen iets oplevert. Je voert je ‘duty’ uit voor een gemeenschappelijk doel. Dat kan zijn tuinieren in de tuin van de ashram, het ontbijt klaarzetten in de eetzaal, en meer van dat soort taken. Ik mag de vloer dweilen met twee mede-ashramers!

Op de laatste avond staat chanten op het programma. Ik zie daar een beetje tegenop, omdat ik het stom vind om te klappen en mantra’s te zingen. Chanten is een actieve vorm van meditatie. Je zingt teksten of mantra’s die je herhaalt. Mantra’s hebben een positieve betekenis en ze herinneren je eraan dat je potentieel in jou zit. Terwijl de Indiase yogadocenten gepassioneerd zingen en hun favoriete instrument bespelen, krijg ik zin om enthousiast mee te doen. Met de hele groep chanten, zingen en dansen we er op los. Weer een vooroordeel overboord!

Voor ik het weet zijn de 6 dagen met 34 andere yogi’s met als doel loskomen van je verleden en de toekomst, van verlangens en verwachtingen, vol overgave leven in het moment voorbij. Ik heb veel toffe gesprekken gevoerd in de ashram, maar wat je precies voelt en meemaakt is intens. Ik kan het niet precies onder woorden brengen. Verbinding is wel een mooi woord om mijn verblijf in de ashram samen te vatten.

Met veel voldoening en nieuwe inzichten rij ik na een week terug naar huis. ‘The simple life’ in de ashram zonder mijn mobiele telefoon neem ik mee voor de rest van mijn leven. De afgelopen dagen waren gevuld met liefde voor de groep, voor mezelf en voor het leven.

Liefs,

Gwen
Yoga voor Mama

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |