Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Waarom we wel weer wat liever tegen elkaar mogen zijn

Stralende huid? Wees eens wat aardiger

Lief internet, ik ben je zo dankbaar. Want mede door jou heb ik zoveel geleerd. Over voeding, bijvoorbeeld. En over onze planeet. Maar ook hoe ontiegelijk schattig wasberen zijn. Dankzij het internet heb ik de tofste baan ooit en kan ik die waar ook ter wereld uitoefenen. En dankzij het internet voelen veel mensen zich gehoord en begrepen, krijgen eenzame of zieke mensen post van vreemden over de wereld, worden vermiste mensen gevonden en verspreidt een belangrijke boodschap zich veel sneller dan het zonder internet gedaan zou hebben. Er zijn zo ontzettend veel positieve dingen gebeurd dankzij het internet. Maar er zit ook een keerzijde aan het internet. Namelijk: het valse gevoel van anonimiteit dat mensen krijgen. En de daarbijkomende gemene comments of het belachelijk maken van elkaar.

#Bodypositivity

We leven in 2020, wat mij betreft het jaar van body positivity en diversity. Op Instagram zie je steeds meer accounts voorbijkomen met echte foto’s en wordt photoshop steeds minder gebruikt in magazines. Er is steeds meer aandacht voor het echte en de dingen die er werkelijk toe doen in het leven. En we realiseren ons steeds meer dat we er allemaal beter van worden als we ons focussen op positiviteit. Maar toch is er nog steeds veel ruimte voor #bodyshaming of #peopleshaming. Laatst zag ik op Facebook een post voorbijkomen waarbij mensen die zichzelf op celebs vonden lijken belachelijk werden gemaakt, vanwege hun uiterlijk. Mensen reageerden met dingen als: ze vindt dat ze lijkt op Beyonce? Ze bedoelt zeker Shrek!. Dingen die hoop ik mensen in het echt niet tegen vreemden zeggen. Maar waarom worden er dan wel zulke dingen gezegd op het internet?

Aardig zijn is leuker

Ook op de Facebookpagina van The Green Happiness zijn er gemene comments te vinden. Op succesverhalen bijvoorbeeld. Verhalen van mensen die zichzelf bloot geven (vaak redelijk letterlijk, door het plaatsen van schaarsgeklede before en after-foto’s, mega dapper) om mensen te inspireren. Daar komen soms de gemeenste reacties onder. Ik begrijp dat je soms moe bent, jaloers misschien of boos. Maar een gemene comment achterlaten zodat iemand anders zich ook slechter gaat voelen zorgt er naar mijn idee uiteindelijk niet voor dat jij je beter gaat voelen. Daarbij is het net zo makkelijk, misschien wel makkelijker, om iets aardigs te zeggen.

De impact is groter dan je denkt

Misschien komen sommige gemene comments voort uit onzekerheid. Comments als in dat licht zie ik er ook goed uit!of ze ziet er ongezond uit, Je hebt ze waarschijnlijk in een paar seconden getikt, maar de persoon die ze leest denkt er waarschijnlijk nog weken over na. Kun je je voorstellen hoe heftig het moet zijn voor publiekelijk bekende personen? Neem nu Kylie Jenner. Zo ongeveer iedereen heeft een mening over haar en wat ze doet. Doodvermoeiend, lijkt me dat. Een tijdje geleden besloot ze veganistisch eten een kans te geven. De reacties waren ook wisselend. Van enthousiaste mensen die inzien dat zij, als publiek persoon, een grote impact heeft. Maar ook reacties over hoe ze er uit ziet, als een botje, kortom: negatief van aard. Nu leest Kylie deze comments hoogstwaarschijnlijk niet, maar er zijn zat mensen die negatieve comments over zichzelf wel te lezen krijgen.

Stralende huid? Wees eens wat aardiger

We zijn vaak al zo ontzettend streng voor onszelf. En negatieve dingen blijven meestal beter hangen dan positieve dingen. Laten we daarom wat liever zijn voor anderen en voor onszelf. In het echt, maar ook op het internet. Honderd procent dat je dat dan terugkrijgt. Zoals Roald Dahl ooit zei: if you have good thoughts they will shine out of your face like sunbeam. Ik denk dat het ook zo werkt met aardige comments. Van liefde geven ga je stralen. Echt.

Ps: wat zie je er mooi uit vandaag!

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |