Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Waarom het belangrijk is om te eten als je blij bent

Wanneer je boos, gestresst of verdrietig bent, kan dit ervoor zorgen dat de hoeveelheid maagzuur in je lichaam verhoogt. Dat maagzuur kan de basische verteringsenzymen neutraliseren die juist vrijkomen om je eten te verteren. En dan neem je minder voedingsstoffen op. Always eat when you’re happy ♥

Waarom zou je rekening houden met de combinatie van de voedingsmiddelen die je eet?

Volgens de reguliere voedingsadviezen maakt het helemaal niet uit welke voedingsmiddelen je in één maaltijd met elkaar combineert. Zolang je varieert en altijd een combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten binnenkrijgt per maaltijd zit je goed. Die filosofie wordt niet wetenschappelijk ondersteunt. Vrijwel alle holistische en natuurlijke voedingsadviezen adviseren juist iets anders, voedselcombinaties vind je daarin altijd terug. Waarom? Omdat scheikunde laat zien dat er chemische reacties plaatsvinden als zuren en basische sappen met elkaar worden gecombineerd. En dat heeft invloed op hoe goed voedingsstoffen door het lichaam worden opgenomen, maar ook op klachten die je kunt ervaren!

Ja echt, het kan dus uitmaken hoeveel profijt jouw lichaam heeft van de vitamines uit een sinaasappel als jij dit eerst eet en pas een half uur later je schaaltje yoghurt of dat je het in één keer naar binnen giet.

Rekening houden met de manier waarop voeding wordt verteerd, de zure of juist basische verteringsenzymen die het nodig heeft en de tijd dat het nodig heeft voor de vertering, kan er niet alleen voor zorgen dat je geen last hebt van een opgeblazen gevoel. Het kan je ook meer energie geven na de maaltijd en ervoor zorgen dat meer voedingsstoffen daadwerkelijk je cellen bereiken. En dat betekent dus dat je lichaam daadwerkelijk brandstof heeft om je haar te laten groeien, je nagels sterk te maken, je huid te herstellen! En dat maakt het nog gemakkelijker om gelukkig te zijn wanneer we eten!

Als je hier nu helemaal niets van gelooft, dagen wij je uit; begin de rest van de week je dag met een groene smoothie of een grote portie fruit. Scheikunde kan het dan wel aantonen, uiteindelijk gaat het om het effect bij jou, toch?

Oké, maar hoe werkt dat dan precies?

Koolhydraten beginnen hun verteringsproces in de mond met het vrijkomen van amylase, ptyaline en andere basische verteringsenzymen. De vertering van eiwitrijke voedingsmiddelen, waaronder vlees en noten, beginnen in het onderste gedeelte van de maag met het vrijlaten van HCL (zoutzuur) wat op zijn beurt weer pepsine vrijlaat. Beide zijn zuren. Zuren en basische sappen neutraliseren elkaar wanneer je ze combineert. Dat weet je misschien nog wel van de scheikunde les van vroeger. Wat betekent dit voor je vertering? Dat er fermentatie kan plaatsvinden, het eten niet goed kan worden afgebroken en er ongewenste chemische veranderingen kunnen plaatsvinden. Wat er vervolgens voor kan zorgen dat de voedingsstoffen niet goed kunnen worden geabsorbeerd en de cellen in kunnen.

It’s not how much you eat, but whether you can digest, absorb, utilize and eliminate what you have eaten – Robert Morse

Er zijn hele boeken geschreven over voedselcombinaties en we kunnen er heel diep op in gaan, maar dan wordt het misschien wat ingewikkeld. Tussen de voedselgroepen zitten namelijk ook weer verschillen en wanneer je producten verhit verandert dit ook weer de vertering en daarmee dus het advies voor voedselcombinaties. Ook al gaan de adviezen allemaal uit van dezelfde theorie van de zuur/base en vertering, er kunnen kleine verschillen zitten in wat nu wel en niet goed met elkaar combineert. Maar de grote lijnen zijn altijd hetzelfde. En alleen al door het toepassen van die basis kun jij enorm veel profijt ervaren!


1. Combineer geen eiwitrijke voedingsmiddelen met koolhydraatrijke producten

Want dan combineren de zuren en basische verteringsenzymen zich met elkaar en creëren ze een neutraal milieu waarin beide voedingsmiddelen niet goed worden verteerd. Dit kun je merken aan een opgeblazen of heel vol gevoel na de maaltijd. Je energieniveau kan gaan zakken en je organen moeten harder gaan werken om verstopping, verzuring en ontstekingen binnen in het lichaam tegen te gaan.

Met andere woorden:
Groenten + Vlees/vis OF Groenten met aardappelen/rijst/pasta.


2. Eet fruit bij voorkeur alleen

Fruit, en vooral meloenen, verteren heel snel. Wanneer je dit combineert met langzamer te verteren voeding worden de suikers opgehouden in de maag. De suikers kunnen daar gaan fermenteren en de vorming van alcohol veroorzaken.

Een maaltijd van alleen fruit kan heel veel energie geven en superreinigend zijn voor het lichaam. Rauwe bladgroenten combineren, in tegenstelling tot zetmeelrijke groenten als pastinaak of pompoen, vaak heel goed met fruit. Groene smoothies zijn dus top!

De combinatie van fruit met graanproducten, zoals havermout met appel of een pannenkoek met banaan, wordt niet door iedereen die de voedselcombinatietheorie aanhangt goedgekeurd. Volgens ons vooral omdat zij vaak streven naar voeding met zoveel mogelijk rauwe voedingsmiddelen waarin granen alleen in gekiemde variant hun weg vinden. Wij ervaren dat gerechten als deze juist een hele fijne brug kunnen vormen naar het eten van meer verse, onbewerkte plantaardige producten. Maak je dus niet meteen zorgen! Maar onthoud wel: hoe minder verschillende voedingsmiddelen je in één maaltijd combineert, hoe beter je lichaam deze voeding kan verteren.

Hoe beter je eten verteert hoe meer jij je lichaam kans geeft om te gaan stralen, herstellen en te bruisen van energie!


Wat helpt nog meer om je vertering te stimuleren?

  • Elk hapje heel vaak kauwen!
  • Tijdens het eten niet te veel drinken, maximaal 1 glas.
  • Rustig en relaxed zijn wanneer je eet.

De bottom line van dit verhaal? Always be happy & relaxed when you eat. Sommige mensen doen dit door voor het eten te bidden of een momentje te nemen om dankbaarheid te uiten. Ik doe dat door m’n favoriete liedje van dat moment op te zetten en te denken aan iets van die dag waar ik heel gelukkig van werd of dankbaar voor ben. Hoe maak jij jouw Green Happy meal nog relaxter en gelukkiger?

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |