Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Verschillende soorten yoga: zo weet je welke vorm bij jou past

Yoga wordt vaak geassocieerd met flexibiliteit en een rustige geest. Maar er zijn zoveel verschillende soorten yoga dat die labels heus niet altijd passen bij elke vorm van yoga. En hoe weet je nu welke vorm van yoga bij jou past? We zetten de boel even voor je op een rijtje.

Yin Yoga

Tijdens Yin Yoga blijf je vrij lang in één bepaalde houding, zodat je de spieren echt ontspant. Tijdens deze les is er niet veel inspanning en zul je niet snel van houding moeten veranderen. Veel mensen voelen zich enorm ontspannen na Yin Yoga.

Yin Yang Yoga

Je kunt het misschien al uit de naam afleiden, maar tijdens Yin Yang Yoga draait het om inspanning én ontspanning. Actieve houdingen afgewisseld met houdingen die je langere tijd aanhoudt.

Vinyasa

Deze vorm van yoga is onderdeel van Ashtanga Yoga die zich richt op ademhaling en het aannemen van verschillende yoga-houdingen in een flow achter elkaar.

Hot Yoga of Bikram Yoga

Dit is vaak Vinyasa yoga in een verwarmde zaal, van 32 tot 40 graden. Je werkt jezelf hier letterlijk in het zweet.

Hatha Yoga

Dit is eigenlijk de yogavorm die vaak wordt bedoeld met ‘yoga’. Hatha betekent letterlijk zon en maan in het Sanskriet. Hatha Yoga richt zich op de binnenkant en in deze vorm van yoga neem je ook verschillende yogahoudingen aan.

Kundalini Yoga

Bij Kundalini Yoga worden yoga-houdingen gecombineerd met ademhalingstechnieken, mantra’s (helende klanken) en meditaties. Kundalini staat voor de levensenergie in je lijf. Door deze vorm van yoga zou deze levensenergie worden geactiveerd en geleid.

Ashtanga Yoga

Bij deze vorm van yoga heeft elke oefening zijn eigen begin en einde. Elk einde van elke houding vormt de voorbereiding op het begin van de volgende pose. Hierdoor ontstaat er een flow. Ook hier zijn de houdingen, ademhaling en meditatie belangrijk.

Power Yoga

Deze vorm is afgeleid van Ashtanga Yoga, maar hier ligt de focus meer op de houdingen en het werk met je spieren.

Yoga Nidra

Dit betekent letterlijk Yogic Sleep. Bij deze vorm van yoga neem je een slaaphouding aan, zonder dat je echt in slaap valt en richt je je op visualisatie met intenties en ademwerk.

Iyengar Yoga

Bij deze vorm van yoga maak je gebruik van ‘hulpmiddelen’ zoals blokken, touwen aan de muur en riemen. Op die manier is het eenvoudiger om in houdingen te komen zonder te veel van je spieren te vragen.

Aerial Yoga

Laat je matje voor wat-ie is, bij Aerial Yoga (ook wel Antigravity Yoga) maak je gebruik van doeken die aan het plafond hangen. Je werkt hierbij aan lenigheid, balans en je ervaart een gevoel van vrijheid. Je eindigt de les schommelend in je doek (die bijna een soort hangmat is geworden) voor ultieme ontspanning.

Natuurlijk zijn dit niet álle vormen van yoga, maar het zijn wel veel beoefende vormen. Wat is jouw favoriete vorm van yoga?

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |