Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Spotlight: Hygge – De Deense kunst van het leven

Wat extra geluk kan geen kwaad

Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Maar hoe komt dat dan? Bij het Happiness Research Institute in Kopenhagen, dichten ze toe aan hygge. Watte? Hygge: het draait om samenzijn en ervaringen in plaats van om spullen. Maar lees vooral even verder als het je aandacht heeft gegrepen.

Je hebt het boek (hierboven afgebeeld) vast al eens in de boekwinkel zien liggen. Hoe kan het ook anders, vind ik, het straalt een en al gezelligheid en kneuterigheid uit. Heerlijk. Maar even terug naar de Denen. Volgens de European Social Survey zijn de Denen het gelukkigst. Daarom doet Meik Wiking, CEO bij het Happiness Research Institute er onderzoek naar. Geluk is afhankelijk van veel factoren, maar toch komen uit het onderzoek grappige en opmerkelijke resultaten. Dit boek focust zich vooral op hygge, iets unieks in Denemarken. Je kunt het vergelijken met ons concept van ‘gezelligheid’. Een knusse manier van samenzijn.

Hygge, hoe pas je het toe?

Het uitleggen (en uitspreken) kost al enige moeite. Het is makkelijker om te vertellen wat de Denen met dit wordt associeren. Natuurlijk wordt dit uitgebreid gedaan in het boek.

Denk aan: 1. Warme dranken 2. Kaarsen 3. Muziek 4. Vakantie 5. Zoetigheid 6. Boeken.

De Deense kunst van het leven wordt stap voor stap uitgelegd. Zo wordt er beschreven hoe je een Hygge-survivalpakket kunt samenstellen. Denk aan warme sokken, een goed boek, oude foto’s, lievelingsthee, chocolade et cetera. Klinkt niet verkeerd toch?

Het stopt daar niet, want voor elke gelegenheid, zijn er tips om het hyggeliger te maken. Dus of je nu Kerst wil vieren, of stralend de zomer in wil gaan: het is overal toepasbaar. Mijn favoriete tip? De Pantry Party. Je nodigt je vrienden uit en verzoekt ze om een paar items uit hun voorraadkast (pantry) mee te nemen. Vergeet vooral een grote hoeveelheid vershoudbakjes niet. Wanneer iedereen bij elkaar is, ga je kijken welke ingrediënten er allemaal zijn gebracht en wat je hiervan kunt maken. Iedereen gaat met een volle buik en met heel veel leftovers naar huis. Denk aan pompoensoep, maar ook jam, chutneys of ijs.

Het boek

Als je op zoek bent naar een leuk cadeau of wanneer je zelf geïnteresseerd bent in het concept ‘geluk’ is dit een enorm leuk boek. Het fijne eraan, althans dat vond ik, is dat de theorie wordt ondersteund met heel veel voorbeelden en onderzoeksresultaten. Een beetje wetenschap geschreven met een flinke dosis humor. Omdat het allemaal heel beeldend wordt gemaakt door middel van lijstjes, recepten en foto’s is het makkelijk om de essentie van hygge te begrijpen. En toe te passen natuurlijk.

Waar wordt Team The Green Happiness nou gelukkig van?

Maar hoe goed hebben wij hygge onder de knie? Ik vroeg of het team één of twee dingen wilden doorgeven waar zij nou een geluksmomentje aan beleven.

  • Esther: Als mijn kat tussen mijn vriend en mij in komt liggen om met ons te kroelen.
  • Wendy: Mooie bloemen, gezelligheid met vrienden en familie. Ohja… thee!
  • Gabrielle: De zon op mijn gezicht en een zomers muziekje. Of reizen. En wat Wendy zegt! Ik leef voor thee.
  • Caitlyn: Met een kop warme chocolademelk op de bank een goed boek lezen.
  • Rianne: Mijn carrière en reizen.
  • Tessa: De zon die schijnt.
  • Jorian: Ik word blij van verse bloemen, koffie drinken in de stad, lezen en notitieboekjes vol kladderen en natuurlijk mijn lieve vrienden en familie.

Zien jullie de link al tussen de dingen die de Denen noemden bij Hygge? Ze komen naar voren hoor de warme dranken, kaarsen en licht, vakantie, boeken. Algeheel gevoel van knusheid: check!

Ook wel nieuwsgierig naar wat er nog meer te maken heeft met de Deense kunst van het leven. Het boek is verkrijgbaar in de (online) boekwinkel voor 19,99 euro.

Nu zijn wij wel nieuwsgierig. Waar worden jullie gelukkig van?

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |