Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Spirituele lessen van je lievelingseten

Plantaardige onbewerkte voedingsmiddelen bevatten super veel vitamines en mineralen, de één nog meer dan de ander. En aan veel van die stoffen kunnen we allerlei gezondheidseffecten hangen, want er wordt een berg aan onderzoek naar gedaan. Vinden wij leuk! Je kunt niet een rechtstreeks verband leggen tussen het één en het ander, maar als je weet dat de antioxidanten in blauwe bessen veroudering kunnen tegengaan en pistachenootjes goed kunnen zijn voor het erectievermogen, maakt dat ze nog leuker om te eten (of uit te delen), toch?

In Oosterse geneeswijzen adviseren ze voedingsmiddelen niet alleen vanwege bepaalde voedingsstoffen die er in zitten, maar nemen ze vaak ook het effect mee wat deze kunnen hebben op energetisch en emotioneel niveau. Klinkt misschien heel zweverig, maar denk eens aan het verkoelend effect van salades waar je in de zomer automatisch meer zin in hebt en de vaak vette comfort foods waar je naar grijpt in tijden van stress…

Ook al valt het misschien niet altijd logisch te verklaren, misschien kunnen bepaalde voedingsmiddelen op een subtiele manier meer invloed hebben dan we soms denken. Dat vind ik (Tessa) interessant! Ik ben me er meer in gaan verdiepen en kwam het boek Life Changing Foods van Anthony William tegen. Hij noemt niet alleen de vitamines en mineralen in voedingsmiddelen, maar ook de spirituele waarden die groenten en fruit kunnen hebben. Klinkt vaag? Dacht ik ook! Maar wel interessant toch? Daarom onze top 5 favoriete voedingsmiddelen, en wat ze volgens Anthony William op emotioneel vlak voor je kunnen betekenen, op een rij!

Mango

Mijn absolute favoriet in de zomer (naja eigenlijk het hele jaar door). De oranje kleur heeft de mango te danken aan de betacaroteen die onder andere de huid versterken en beschermen.

♥ Mango kan het perfecte hulpmiddel zijn om beter in slaap te komen. De fytonutriënten in combinatie met de aminozuren en suikers vinden hun weg naar de hersenen waar ze een kalmerend effect kunnen hebben. Eet een mango voordat je gaat slapen en het zou zomaar kunnen dat je al snel wegdoezelt.
♥ In combinatie met groene groentes heeft mango juist weer een heel opwekkend effect dus bewaar je groene smoothie voor de ochtend of de voor middagen dat je wel een oppepper kunt gebruiken.
♥ Zoals William zo mooi schrijft: ‘’Mango’s have the power of manifestation.’’ Doordat, zegt hij, ze je focus verplaatsen naar positieve ervaringen (misschien gewoon omdat ze zo lekker zijn?) en je zo helpen je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden.
♥ Mango’s groeien aan de boom vaak in de felle zon en kunnen supergoed hitte verdragen. Die verkoelende eigenschappen kunnen ook plaatsvinden binnen ons lichaam wanneer we mango’s eten. Niet alleen werkt dat wanneer je het ‘s zomers warm hebt, maar ook bijvoorbeeld om kalm en innerlijke rust te vinden in een stressvolle situatie of wanneer je kwaad bent.

Greens

Groene bladgroenten zijn natuurlijk dé toppers wat betreft mineralen en antioxidanten, hoe donkerder de groente hoe beter(1,2). Maar wist je ook dat:

♥ Groene bladgroenten de binnenkant van je maag en darmen stimuleren om afvalstoffen los te laten en af te voeren(3).
♥ Ze niet alleen helpen giftige stoffen af te voeren, maar ook emoties die vast zitten. Eet vaker een salade of groene smoothie en het kan je helpen je lichter en vrijer te voelen.
♥ Groene bladgroenten zijn geweldig in een smoothie of salade, maar je kunt ze ook als wraps gebruiken of verwerken in een pesto. Varieer zoveel mogelijk in soorten om van alle unieke eigenschappen te kunnen profiteren .

Zoete Aardappel

Je nieuwe beste vriend in tijden dat je comfort food nodig hebt! In plaats van vette bewerkte en meestal niet zo gezonde comfort foods geven zoete aardappels je de perfecte cuddle feeling. In plaats van een opgeblazen, moe en ellendig gevoel geven zoete aardappels je niet alleen op het moment suprême een fijn gevoel, maar óók nog lang daarna!

♥ Zoete aardappel in combinatie met groene bladgroenten is a match made in heaven! Niet alleen omdat het heel lekker is, maar omdat ze je lichaam helpen de voedingsstoffen uit de groene groenten beter op te nemen.
♥ Zonverbrand? Eet extra zoete aardappels om het herstel te bevorderen(4).
♥ De combinatie van de carotenoïden(5), lycopeen en aminozuren geven je huid een stralende glow.
♥ Spannende film gepland? Eet een zoete aardappel van te voren. Het kan je bijnieren helpen bij het verwerken van spanning en an

Kiemen

Net als de groenten die ze uiteindelijk zouden worden, zitten kiemen vol met vitaminen, mineralen, spoorelementen en andere fytonutriënten(6). Een kiem verteren gaat echter veel gemakkelijker waardoor je veel sneller de kracht van de plant kunt ervaren.

♥ Elke kiem heeft weer andere eigenschappen. Zo zijn broccolikiemen krachtig in het ondersteunen van de vertering, radijskiemen helpen bij het zuiveren van de lever en de kiemen van linzen geven een boost aan energie en helpen met het opbouwen van kracht.
♥ Een kiem staat voor nieuw leven, nieuwe kansen! Om te groeien hebben ze routine nodig en het minimale aan ruimte, licht en water. Al je energie en liefde gegeven aan werk of je omgeving? Voeg wat vaker een handje kiemen toe aan je salade of sandwich, het is de perfecte tool om te herstellen en weer in balans te komen.

Dadels

Dadels zijn voor mij echt de ultieme nature’s candy. Hoe fijn om te weten dat ze nog veel meer geweldige gezonde eigenschapen bezitten, dan dat ze alleen gevaarlijk gemakkelijk om te toveren zijn tot candybar.

♥ Dadels zijn één van de meest krachtige voedingsmiddelen tegen parasieten. Ze helpen parasieten, maar ook schimmels, virussen en ongewenste bacteriën uit de darmen af te voeren.
♥ Dadels zijn rijk aan bijna 70 bioactieve mineralen die de bijnieren ondersteunen om dagelijkse stressvolle situatie op te vangen.
♥ De spirituele les zit ‘m nog het meest in het niet direct leegeten van je voorraad! Deel je dadels juist met je vrienden en familie. Anderen zien genieten en zelf minder hebberig zijn brengt je dichter bij jezelf en geluk.

Terwijl ik lees dat Anthony schrijft ‘’Ultimately, dates strengthen your sense of purpose so you can be your most productive and enthusiastic.’’ Moet ik denken aan hoe Merel en ik in de beginfase van het opzetten van The Green Happiness dozen met verse dadels leegaten. Misschien zit er echt wel wat waarheid in die emotional & spiritual lessons… Wat denken jullie? Meer hierover lezen kun je o.a. in het boek Life Changing Foods van Anthony William.

1. M Archetti, TF Döring, SB Hagen, e.a. Unravelling the evolution of autumn colours: an interdisciplinary approach. Trends Ecol Evol (Amst). 2009;24(3):166-73.
2. A Tamakoshi, K Tamakoshi, Y Lin, e.a. Healthy lifestyle and preventable death: findings from the Japan COllaborative Cohort (JACC) Study. Prev Med. 2009;48(5):486-92.
3. C Jubert, J Mata, G Bench, e.a. Effects of chlorophyll and chlorophyllin on low-dose aflatoxin B(1) pharmacokinetics in human volunteers. Cancer Prev Res (Phila). 2009;2(12):1015-22.
4. KL Kaspar, JS Park, CR Brown, e.a. Pigmented potato consumption alters oxidative stress and inflammatory damage in men. J Nutr. 2011;141(1):108-11.
5. MA Ameny, PW Wilson. Relationship between hunter color values and b-carotene content in white-fleshed African sweet potatoes (Ipomoea batatas Lam). J Sci Food Agric. 1997;73:301-
6. Y Gu, Q Guo, L Zhang, e.a. Physiological and biochemical metabolism of germinating broccoli seeds and sprouts. J agric Food Chem. 2012;60(1):209-13.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |