Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Mijn eerste Moederdag als kersverse mama

Ik (Merel) krijg van jullie vaak de vraag hoe ik het vind om moeder te zijn. Het leek me leuk om als kersverse mama deze vraag van jullie te beantwoorden in deze blog!

Ik kan me heel goed voorstellen dat Moederdag niet voor iedereen leuk is: mensen zonder moeder, mensen die graag moeder willen worden maar waarbij dit niet lukt of mensen die misschien wel helemaal niet zo’n geweldige moeder hebben. In 2009 is mijn moeder gestorven en ik weet nog heel goed hoe zwaar ik hierna de eerste Moederdag vond. Gelukkig heb ik inmiddels twee lieve vervangmoeders gevonden om Moederdag mee te vieren. Ik vind het belangrijk om dit eerst te delen. Dit is voor de eerste keer dat Moederdag voor mij een nieuwe betekenis heeft. Vandaag vertel ik jullie hoe ik het moederschap ervaar!

Een nieuwe wereld

Ik ben intens gelukkig met het geweldige mannetje dat me gegeven is. En wauw, wat heb ik een respect gekregen voor moeders! Ik had geen idee wat me te wachten stond (echt nul!). Je hoort het altijd wel dat baby’s handenbindertjes zijn. Nou yep, even douchen of je tanden poetsen is de nieuwe luxe!

De eerste dagen als moeder vond ik echt zo’n omslag, het voelde alsof ik in een hele nieuwe wereld was beland! Een hele mooie liefdevolle wereld, waar ik de eerste tien dagen zo intens van genoot dat ik mijn telefoon liet voor wat het was, geen tv keek of internet gebruikte maar alleen nog maar oog had voor dat mooie kleine mannetje. Ik herinner me dat ik op dag zeven huilde: zo klein als je nu bent, ben je straks nooit meer! Tegelijkertijd dacht ik: oh mijn god, ik kan nooit meer werken want dit wezentje heeft mij intens nodig. En andersom ook, dat bleek wel toen ik na vier weken één uurtje de deur uitging voor een massage en huilend terugkwam, haha!

Nu drie maanden later zijn al die heftige hormonen wel wat gezakt. Hij is onwijs gegroeid in zijn lengte en gewicht en kan al lekker kletsen (in zijn taal dan) en schaterlachen. Ik vind het nu ook heerlijk om even m’n handen vrij te hebben en met Tessa aan het werk te gaan (helaas zit ik alleen al een maand zonder oppas dus als iemand nog een leuk oppas kent in Amsterdam?).

Waardevolle vriendschappen en familie

Maar even terug naar Tessa, want ik weet niet wat ik zonder haar had gemoeten. Als iemand mij intens goed heeft geholpen dan is zij het wel. Drie keer per week kwam zij hier de koelkast volstouwen met smoothies, chia pudding, burgers, spreads, onwijs veel groenten en havermoutjes. Ze maakte lunch en avondeten en kwam zelfs elke week een nachtje bij ons slapen zodat ik dan kon doorslapen. ‘s Middags paste ze vaak op zodat ik twee uurtjes kon slapen en ik weet niet hoe vaak ze hier de vaatwasser in- en uitgeruimd heeft. Daarnaast was ze natuurlijk al een topper want ze heeft de afgelopen maanden het hele bedrijf overgenomen, was elke avond tot laat bezig om mails te beantwoorden en ging zelfs elk weekend naar kantoor om daar aan ons nieuwe Detox Book te werken. 

Ik kan haar niet genoeg bedanken. Wat is het fijn om zo’n vriendin te hebben en er ook nog eens elke dag mee te mogen werken. Zij heeft mij ook nooit een gestrest gevoel gegeven wanneer ik weer aan de slag ga. Ze was superlief en liet mij hier vrij in. Ik weet niet hoe ik haar kan bedanken behalve als zij ooit moeder wordt dat ik er ook 100% voor haar zal zijn.

Mijn eigen moeder mis ik nu natuurlijk extra. Ik kan haar geen vragen stellen over toen ik een baby was. Gelukkig heb ik foto’s en daar kan ik onwijs van genieten. En ik geniet ook van mijn lieve familie zoals de zus van mijn moeder, haar man en kinderen en mijn oma. Zij zijn mijn nieuwe thuis geworden nadat mijn moeder overleed en ik vind het zo mooi om te zien dat ik alleen maar meer mensen om me heen heb gekregen die enorm liefdevol zijn. Daarnaast nu ook nog eens een eigen gezin met lieve schoonfamilie. Ik denk ook altijd: waar een deur sluit, gaat een raam open. 

Mama’s in de dierenwereld

Ook mijn andere vriendinnen waren super en kwamen me af en toe uit de brand helpen. Zoals bijvoorbeeld lieve Lies van Lisa Goes Vegan. Ze ging mee naar de tandarts en bleef slapen als ik alleen thuis was met de baby. Lisa heeft voor Moederdag een hele mooie blog geschreven over mama’s in de dierenwereld. Hier denk ik nu ook extra aan als moeder zijnde: wat een intens verdriet voor een moederkoe als je kind bij je wordt weggehaald. Haar blog is zeker een aanrader om te lezen op Moederdag.

Wat betekent Moederdag voor jou?
Liefs, Merel.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |