Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Merel ging zelf op retreat en deelt de Eye-openers die ze kreeg

Note: In deze blog schrijf ik hoe ik een hele fijne en bijzondere week heb gehad met Ramona en Fraukje Jasmine die de Happy Life Retreats organiseren. Maar ook wil ik graag mijn aantekeningen delen die mij hebben geholpen met een stukje persoonlijke groei.

Hoe het begon

Vorige maand belde mijn lieve vriendinnetje Stephanie, dat ze last minute een plekje over hadden op een heel bijzondere coachingsretreat. Ze belde op donderdag en het zou a.s. zaterdag al starten. Had ik nou net de mazzel dat ik al op Ibiza was dus ik zei natuurlijk meteen: “Ja, ja dat wil ik!” Aangezien we in het verleden zelf al retreats georganiseerd hebben bij Stephanie wist ik al dat je onwijs in de watten gelegd wordt en dat alles tot in de puntjes wordt georganiseerd. En niet te vergeten, al het lekkere vegan eten (wat je drie keer!) per dag krijgt gemaakt door de leuke Remko van Healthychefs.

Dit keer werd het retreat door Ramona en Fraukje Jasmine georganiseerd. Ramona belde me die donderdag op en ik werd meteen blij toen ik haar aan de telefoon had. Ramona (zelf coach) vroeg aan me wat mijn doel was met het retreat en vertelde me de opbouw van het programma. Ramona haar hoofddoel is om mensen meer in hun kracht te laten komen. Door middel van innerlijke rust en patronen doorbreken.

Ik was net op dat moment zelf naar Ibiza gevlucht om tot mezelf te komen

Ik was op dat moment net naar Ibiza gevlucht om even wat meer pas op de plaats te doen en tot mezelf te komen, wat eigenlijk totaal niet ging want er was elke dag wel een ander leuk etentje of feestje waar ik voor werd uitgenodigd. Dus ik dacht dit komt helemaal als geroepen!

Zaterdag om 14:00 kwam ik aan bij de retreat en daar waren al de helft van de vrouwen aanwezig die meededen. Ik vind het altijd best wel spannend om een nieuwe groep mensen te ontmoeten. Maar je merkt al snel dat iedereen hetzelfde heeft want iedereen komt alleen. Ramona was er ook om iedereen welkom te heten. Ze vertelde hoe we die week terug zouden gaan naar de basis en dat we opdrachten gingen doen die ons opnieuw zouden verbinden met ons gevoel. Waardoor we bewust richting kunnen geven aan een leven dat echt bij ons past. Na het welkomspraatje kregen we allemaal een prachtige kamer toegewezen en mochten we ons even installeren. Alle kamers hebben een heel groot raam met prachtig uitzicht over een rots en de zee waar je echt eindeloos in kan kijken.

Coachings retreat Ibiza

Het retreat was van zaterdag tot en met vrijdag en er zat een hele fijne opbouw in. De eerste dag was er een openingsceremonie en leerde we de groep kennen. We mochten allemaal onze intentie voor die week op een houten hartje schrijven. Ik koos voor rust.

Op ons bed lag een mooie blauwe map, samen met wierrook en een natuurlijke salt spray deodorant. Die blauwe map is jouw persoonlijke bijbel die week en elke dag ga je door middel van een coachingsessie door de map heen. De opbouw van het programma was als volgt:

  1. Waar kom je vandaan.
  2. Waar wil je heen.
  3. Wie ben je / wat past bij je.
  4. Zelfliefde.
  5. Plan van aanpak en moodboard maken.

Als doorlopende opdracht voor die week moesten we elke ochtend en avond 3 dingen noteren waar we dankbaar voor zijn. Ik heb tijdens elke coachingssessie aantekeningen gemaakt en dit wil ik graag met jullie delen.

Hoe ga je om met pijn en emoties

Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dit leest, die geen last heeft gehad gedurende zijn leven van pijn en moeilijke situaties. Zelf kan ik zeggen dat mijn leven richting de 30 jaar echt wel hobbelig was en dat er veel gebeurd is, maar dat ik echt het type ben dat altijd een lach opzet en doet alsof er niks aan de hand is en maar door en doorgaat. Deze tips die ik kreeg tijdens het retreat waren ook echt een eye-opener voor me.

# Doorvoel je emoties

Wees niet bang om emoties te voelen die misschien niet fijn zijn. Doorvoel ze en omarm ze dan wordt het vanzelf minder. Ik loop altijd liever weg voor verdrietige gevoelens en stop het weg. Ramona leerde dat pijn en emoties in een golf gaan, wanneer je denkt dat het echt niet heftiger kan zakt het altijd weer. Het gaat in een curve. Pijnvermijdend gedrag is geen gezond gedrag. Je kan je pijn doorleven en doorvoelen wanneer je het toelaat. De lading eromheen gaat vanzelf weg wanneer je het toelaat en dat is helend. Huilen is eigenlijk fantastisch. Door te huilen leeg je als het ware jouw reservoir.

# Verwerk trauma energie

Het is belangrijk om trauma energie van heftige gebeurtenissen uit het verleden te verwerken. Trauma gedrag is de optelsom van wat andere mensen ons hebben aangedaan en het is niet jouw energie en daarom belangrijk om terug te sturen naar waar het hoort. Want onverwerkte energie blijft bij je hangen. Het zijn namelijk onverwerkte emoties. Wanneer je dit niet verwerkt kan je hier zelf op allerlei vlakken ongemerkt last van hebben en het ook op anderen projecteren zonder dat je het door hebt.

#Teveel eten of shoppen

Wanneer je te veel eet en jezelf maar blijft volproppen of heel veel met geld gaat smijten, zijn dit vaak cover-ups. Net als alle andere vormen van ‘verslaving’. We doen dit vaak omdat we emoties niet willen voelen. (Voor mij helaas herkenbaar, ik was vroeger een onwijs emotionele eter en nu kan ik spontaan iets gaan kopen wanneer ik niet zo lekker in mijn vel zit.)

# Wees respectvol naar jezelf

Hoe kan je jezelf nou echt met je eigen ‘ik’ verbinden? Hoe verbind je met vrienden? Door tijd in elkaar te investeren, door samen nieuwe dingen te doen en ervaren, maar ook door te luisteren naar de ander. Dit kan je dus ook naar jezelf doen. Wees respectvol naar jezelf. Investeer in de band met jezelf. De relatie met onszelf is de basis voor de relaties die we met anderen hebben. Pas wanneer jij als een huis staat dan kan er weer een verdieping opgebouwd worden. Hoe kan je jezelf beter horen? Door stil te zijn, meer rust en stilte te ervaren. In stilte komen alle antwoorden uit jezelf. Ga wandelen, sporten, yoga doen, koken, knutselen etc. iedereen heeft iets anders waardoor hij of zij tot rust komt.

# Waarom focus belangrijk is

‘’De mate waarin wij, als mensen in staat zijn onze gedachten te sturen, bepaalt de kwaliteit van ons leven.’’ Geslaagde ondernemers en succesvolle mensen hebben één ding gemeen en dit is focus. Wanneer je je op één ding concentreert (lees; ’je energie projecteert’), krijg je dingen voor elkaar. Door focus sturen we onze gedachten en bepalen waar ze overgaan. Gelukkig kan je je vermogen om te focussen heel goed trainen door te mediteren en te visualiseren. Dit hebben we tijdens de retreat ook geoefend.

# Je hebt zelf de keuze over welke energie je bij je draagt.

Mensen voelen energie van elkaar. Je kan als moeder zijnde in een slechte chagrijnige bui zo de energie aan je kinderen doorgeven. Andersom is dus ook het geval. Je hebt namelijk zelf de keuze om wel of niet een hoge positieve energie bij je te hebben. Heb je ook dat wanneer je een slechte dag hebt, dat alles die dag ook fout gaat? Als ik dit bij mezelf merk, dan denk ik opeens, heeey Meer, kop op even je energie omdraaien en echt daarna loopt alles weer een stuk lekkerder en kan ik er echt om lachen. Note: ik weet wel dat je niet altijd vrolijk kan zijn, soms gebeuren er hele heftige dingen en dan mag je echt wel chagerijnig en verdrietig zijn.

Hoe kan je beter voor jezelf zorgen?

Deze tips nam ik mee naar huis:

  1. Zet je telefoon vaker uit als je een deadline hebt. Beantwoord je prive appjes twee keer per dag. Bijvoorbeeld in de ochtend en in de avond. En nee, niet meteen zodra je wakker wordt. 😉 Zet je blauwe vinkjes uit, zo kun je de berichten wel lezen maar hoef je niet meteen terug te reageren.
  2. Zet een uur (liefst 2 uur ) voordat je gaat slapen je beeldscherm uit. Je beeldscherm is straling. Het zet je hersenen aan en op actief . Het doet het tegenovergestelde van Yoga Nidra met je hersenen. Tijdens Yoga Nidra kom je in een staat tussen wakker zijn en slapen in en dring je door tot de diepere lagen van je onderbewustzijn.
  3. Doe Yoga Nidra voordat je gaat slapen. Je hoeft hiervoor niet naar een yoga- of sportschool. Je kan dit via youtube of een app doen. Doe het 15 min voordat je gaat slapen. Het is super als je veel piekert. Je kan dan even je zorgen op zij zetten, je compleet ontspannen op een diep niveau en daardoor heel lekker slapen.
  4. Ga lekker douchen met een lekkere (natuurlijke) douchegel. Liever niet te lang natuurlijk ivm waterverspilling. Ik heb altijd het gevoel dat ik door te douchen, even de dag los kan laten en alles wat er gebeurt is van mezelf kan afspoelen.
  5. Schrijf 3 dingen op waar je dankbaar voor was die dag. Door de energie van dankbaarheid om je heen trek je meer dingen aan om dankbaar voor te zijn en val je altijd met een positieve gedachte in slaap!Wil jij dit ook?

Tijdens dit retreat werk je in een groep in een prachtige en inspirerende omgeving aan jezelf. Door o.a. yoga, meditatie, mindfulness, ademwerk en coaching kom je weer met jezelf in verbinding. Daarnaast kom je tijdens deze compleet verzorgde 7-daagse retreat op de meest unieke plekken van het eiland, maak je plezier en ontmoet je leuke mensen. Kortom de ideale combinatie van inhoud en ambiance. Wil jij een waardevolle investering maken in jezelf? Jij kunt zelf hier ook heen! De volgende is van 18 t/m 24 juli 2020 op Ibiza en er zijn nog een aantal plekjes vrij. Wil je eerder al ervaren wat mindfulness voor je kan doen? Happy Life Retreat organiseert ook een inspirerende One-Day-Retreat op 1 december in Rotterdam.

Naar één van The Green Happiness retreats op Ibiza? Daarover vind je hier meer informatie.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |