Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Lokaal en seizoensgebonden eten: waarom en hoe?

Lokaal en seizoensgebonden eten is een ‘hot topic’. Overal duiken eettentjes op die werken met lokaal geteelde seizoensproducten, maar wat houdt dit nou precies in? Waarom zouden we lokaal en seizoensgebonden willen eten? Is dit niet heel erg saai en eentonig? Hieronder geven we een aantal redenen waarom het belangrijk, gezond en vooral ook leuk is om lokaal en seizoensgebonden te eten.

Goed voor het milieu

Wanneer je in de zomer aardbeien van Hollandse bodem eet, hebben ze een minimale afstand gereisd, ze zijn niet of nauwelijks bewaard in de koeling en ze zijn niet in een kas gekweekt. Bij elkaar opgeteld, stoot de productie van deze aardbeien veel minder CO2 uit dan aardbeien die buiten het seizoen in een kas geteeld worden, of die vanaf de andere kant van de wereld geïmporteerd worden. Ze hebben veel minder ‘voedselkilometers’ gemaakt per boot, vrachtwagen of vliegtuig. Het is daarom beter voor het milieu om te kiezen voor lokaal geteelde producten, die ook nog eens in het seizoen zijn. Dit om te voorkomen dat we groente en fruit eten dat urenlang onder de lamp in een kas heeft moeten staan, want dit kost natuurlijk ontzettend veel energie!

Verser, lekkerder én gezonder

Wanneer je steeds meer plantaardig gaat eten, zul je merken dat je ook meer groente en fruit gaat eten. Dit is natuurlijk supergezond en lekker, maar wist je dat bepaalde soorten groente en fruit in bepaalde seizoenen meer voedingsstoffen bevatten en daardoor nog gezonder en lekkerder zijn? Wanneer planten groeien in een, voor hen, geschikte bodem en in het juiste seizoen, kunnen ze veel meer voedingsstoffen opnemen. Wanneer ze dan ook nog eens in de buurt geoogst worden, kunnen ze binnen een hele korte tijd op jouw bord liggen. Dit voorkomt dat ze lange tijd moeten reizen en daardoor voedingsstoffen en smaak verliezen. Lekker en gezond snacken met die Nederlandse appeltjes dus!

Gevarieerder eten en creatiever koken

Het lijkt misschien saai en eentonig om alleen maar te eten wat er op dat moment in het seizoen is en ook nog eens in de buurt geproduceerd wordt, toch is het tegendeel waar! We zijn vaak geneigd om in de supermarkt dezelfde dingen opnieuw te kopen. We creëren een soort routine. Wanneer je bepaalde dingen laat liggen, kan je die vervangen door soorten groente of fruit die je normaal niet zou eten en die ook nog eens in het seizoen zijn. Je wordt dus juist uitgedaagd om gevarieerder te eten en te koken met nieuwe, misschien wel minder bekende, producten. Het geeft je kook-skills een creatieve boost!

Allemaal leuk en aardig, maar hoe pak je dit nou aan?

Lees etiketten // Dit lijkt heel erg voor de hand liggend, maar door het etiket te lezen, kun je heel veel te weten komen over waar het product dat je gaat kopen vandaan komt. Wist je dat het in Nederland verplicht is om het land van herkomst te vermelden op het etiket?

Gebruik een groente -en fruitkalender // Ga voorbereid winkelen, weet welke producten in het seizoen zijn. Je kan hierbij gebruik maken van een handige kalender, zoals die in Your 50 Days of Green Happiness.

Doe inkopen bij jouw lokale markt // Vraag naar de producten die uit Nederland komen, of zelfs uit jouw omgeving. Vooral kleinere (biologische) markten werken graag samen met lokale telers. Dit scheelt veel kosten en zo kunnen ze de producten verser én goedkoper aanbieden.

Maak je eigen moestuintje // Begin een moestuintje in je tuin of op je balkon. Hoe lekker is het om in de zomer tomaatjes uit eigen tuin te eten? En wist je dat het super makkelijk is om in de winter bladgroenten te verbouwen, zoals spinazie, boerenkool of zelfs ijsbergsla?

Ben je enthousiast geworden? Duik dan snel de keuken in met heerlijke en verrassende wintergroenten! Wat dacht je van pastinaak, pompoen of rammenas?

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |