Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Kunnen honden vegan eten?

Overstappen op een plantaardige voeding?

Overstappen op een plantaardige voeding is vanwege vele redenen gunstig. Denk aan het milieu, de voetafdruk die we op de aarde achterlaten, de gunstige effecten op onze gezondheid, maar ook vanwege het dierenleed wat we hiermee kunnen verminderen. Wat is het verschil tussen een hond, onze trouwe viervoeter die onderdeel wordt van het gezin, en een varkentje…?

Maar wanneer we zelf meer plantaardig gaan eten, is het dan goed voor onze hond om daar in mee te doen?

Hebben honden vlees nodig?

Wanneer je denkt dat vegan eten voor honden een nieuwe hype is dan heb je het mis. Al een lange tijd krijgen honden plantaardige voeding te eten en worden er wetenschappelijke studies gedaan. Wat blijkt? Honden gaan er heel goed op!

Lisette Kreischer en Rick Scholtes weten over dit onderwerp heel veel en hebben een boek geschreven DOG.EAT.PLANT.

Voor een kleine pootdruk en een groot leven

Lisette: De eerste reden waarom we DOG.EAT.PLANT schreven, is omdat we geloven dat alle wezens een kans in het leven verdienen en we geloven niet dat het ene wezen moet lijden en sterven zodat een ander kan leven.

En dat hoeven ze dus ook echt niet in het geval van honden, want ja, honden kunnen planten eten! Ze kunnen dit feitelijk al eeuwen. Toen mens en hond naast elkaar ging leven zo’n 10.000 jaar geleden begon de hond mee te eten met de mensenpot. Hierdoor evolueerde het spijsverteringsstelsel van de hond en raakte aangepast op het verteren van zetmeel.

Voor moeder aarde

Maar er is meer. We schreven het boek ook ter ondersteuning van deze aarde. Veel mensen doen nog niet echt hun best voor de planeet, ook al is er zoveel dat we kunnen doen ten goede.

Zo is bovenal het overschakelen naar een plantaardig dieet de wetenschappelijk bewezen methode wat de mens kan doen om de natuur en deze aarde te ondersteunen. Maar er is nog iets anders. De meeste mensen weten helaas nog niet dat onze honden met het eten van vlees in feite een grote bijdrage leveren aan klimaatverandering. Omdat veel honden in het Westen eigenlijk bijna evenveel, soms meer vlees eten dan een doorsnee mens (dit komt uitgebreid in het boek terug). Niet hun schuld natuurlijk! Maar wij, als hun verzorgers, kunnen ervoor kiezen om ze plantaardig voedsel te geven. En daarmee verminderen we dierenleed, verlagen we de pootafdruk en ondersteunen we de gezondheid van onze trouwe viervoeters.

Dat noemen we een win-win-win!

DOG EAT PLANT

In het boek DOG.EAT.PLANT vind je uitgebreide informatie over plantaardige voeding voor je hond (wetenschappelijk onderbouwd!). Maar ook ervaringsverhalen van honden en hun baasjes. En makkelijke en smakelijke recepten voor complete maaltijden (en leuke snacks) voor je hond. Wat dacht je van de puppy cupcakes? Te leuk toch!?

Al je vragen beantwoord in deze VIDEO

  • Is het voor een hond wel natuurlijk om vegan te eten?
  • Welke voedingsstoffen of supplementen moet een hond binnenkrijgen?
  • Wat zijn maaltijden die je kunt maken voor een hond?
  • Zit er verschil tussen typen honden en het soort voedsel dat ze moeten krijgen?
  • Kunnen katten ook vegan eten..?

Antwoord op deze vragen en meer kun je zien in de video met het LIVE interview met Lisette Kreischer en Rick Scholtes. Bekijk de video hier.

Meer leren

Nieuwsgierig geworden en wil jij je trouwe viervoeter ook meer plantaardig laten eten…? Hier vind je meer informatie:

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |