Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Juice Cleanse / Sap Vasten

Iedereen heeft de term wel eens gehoord ´Juice Cleanse´ of te wel sap vasten. Dit wordt gezien als de ideale manier om je lichaam te reinigen en daarbij te ontzien van alle afvalstoffen. Een detox wordt vaak gedaan met gezonde en versgeperste sappen en supplementen. Waar moet je opletten als je dit voor de eerste keer gaat doen? En wat zijn de voordelen van zo’n detox?

Wat houdt het precies in?

Als je van plan bent om deze kuur voor de eerste keer te volgen is het van essentieel belang om je voeding langzaam af te bouwen vóór je gaat starten. Dit kun je het best onder begeleiding van een voedingsdeskundige doen zodat je leert hoe je op een verantwoorde, veilige en gezonde manier kunt detoxen. 

Het is belangrijk dat je je darmen blijft stimuleren om peristaltische bewegingen te blijven maken. Dit doe je door vezelrijke voeding te eten, zoals groenten en fruit. Op deze manier kunnen je darmen sneller en beter de giftige stoffen afvoeren. Omdat je ook zo gezond mogelijk eet tijdens de detox, krijgt je lichaam nauwelijks nieuwe giftstoffen binnen. Zo geef je jouw lichaam de tijd om de opgeslagen afvalstoffen te verwijderen. Dit proces kost een hoop energie waardoor het af en toe moeilijk is vol te houden en zwaar kan zijn. Helaas zal je hier even doorheen moeten, maar je gaat je na afloop echt fitter en energieker voelen.

Ben je eenmaal begonnen met detoxen, houd je lichaam dan goed in de gaten. Het is normaal om je vermoeider te voelen of last te krijgen van hoofdpijn, dus luister goed naar je lichaam. Zorg dat je voldoende calorieën binnenkrijgt, rust neemt en gezonde en natuurlijke producten eet.

Feiten en fabels

Er staat een hoop informatie op het internet over detoxen, dus ik kan me voorstellen dat je af en toe niet meer weet wat je wel en niet moet geloven. Om het voor jou makkelijker te maken, een aantal fabels en feiten op een rij.

 
Fabels

Je hebt geen honger

Sommige mensen beweren tijdens de hele kuur honger te ervaren. Wanneer je voldoende voeding binnenkrijgt, zal het hongergevoel veel minder of nauwelijks aanwezig zijn. Kies dan juist ook voor een goedgevulde maaltijd, met veel volume en natuurlijke producten.

Je kunt niet sporten

Voor de meeste sporters is dit een reden om niet aan een detox te beginnen. Je hoeft je sportsessie echt niet over te slaan, maar ipv de workout die je gewend bent is het verstandig om een rustigere training te doen. Daarnaast mag je voor jou training best een banaantje eten voor wat extra energie.

Je hebt geen energie

De meeste mensen ervaren de eerste dag van hun detox een energiedip. Dit komt omdat het lichaam veel energie nodig heeft voor de ‘grote schoonmaak’ en daarnaast andere voeding binnenkrijgt dat je normaliter zou nuttigen. Gelukkig gaat het na twee dagen vaak een stuk beter en zal je merken dat je meer energie hebt en lekkerder in je vel zit.


Feiten

Je valt af

Over het algemeen krijg je over de gehele dag een stuk minder calorieën binnen dan wanneer je vast voedsel eet. Dit is zeker het geval wanneer je ervoor kiest om niet te eten naast je detox sapjes, de kans is groot dat je daarom ook meer zult afvallen dan wanneer je hier wel voor kiest. Het is dus erg belangrijk als je voor het eerst deze kuur doet om dit goed in de gaten te houden en te weten wat je binnenkrijgt.

Je zit sneller vol. Ook na je detox

Je lichaam is er snel aangewend om minder of geen vaste voeding binnen te krijgen.  Je merkt gauw genoeg dat je na een lange dag voldoende hebt aan vijf sappen en echt geen hongergevoel zal ervaren. Ook na het sapvasten zit je sneller vol dan voorheen.

Je krijgt een betere huid

Tijdens het sapvasten krijg je geen voeding binnen dat bestaat uit soja, lactose of toegevoegde suikerst. Deze zorgen over het algemeen voor ontstekingen en in de huid, oftewel puistjes. Daarnaast verdwijnen tijdens het sapvasten veel afvalstoffen uit je lichaam, waardoor je huid verbetert en krijg je een mooie en gezonde glow.

Je bent bewuster van wat je eet

Nadat je een aantal dagen alleen maar gezonde sapjes hebt gedronken en af en toe een gezonde plantaardige maaltijd. Ervaren de meeste mensen dat zij geen zin meer hebben in ongezonde voeding en juist door willen gaan met een gezond voedingspatroon. Vaak wordt na een detox  minder vlees geconsumeerd en meer plantaardig voeding gegeten.


Wil jij ook een detoxkuur volgen?

Of ben je nieuwsgierig hoe jij het sapvasten zal gaan ervaren en wat het met jou lichaam doet? The Green Happiness heeft een mooi en waardevol boek, het detox-boek, wat jou ondersteuning biedt en je alle informatie geeft die je nodig hebt om goed en veilig te kunnen starten. Daarnaast staan hier ook lekkere recepten in die je een eind op weg kunnen helpen. Of bestel, zoals wij zelf ook vaak doen, de sap detoxkuur van SAPJE. Verse groentesappen die diepgevroren bij je thuisbezorgd worden.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |