Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Journaling als zelftherapie

Wat is journaling?

Journallen is als een soort dagboek bijhouden, maar dan meer gericht op bewustwording. Je schrijft op wat je bezig houdt, wat er in je hoofd zit en hoe je je voelt. Het is een manier om jezelf bewust(er) te maken van je gedachten en hoe dit invloed heeft op je gedrag. Je kan het zien als een soort zelftherapie. Het is dus heel erg persoonlijk. Niet alleen wat je schrijft, maar ook op welke manier je dat doet.

Waarom zou je écht moeten starten met journallen?

Onze generatie ligt emotioneel behoorlijk onder druk, daar kunnen we niet omheen. Dit komt onder andere door de verwachtingen van anderen en een hoge werkdruk met veel onzekerheden. Maar ook perfectionisme en afleidingen in de vorm van social media. Hierdoor wordt er een emotioneel pittige combi geboren.

Als het ons allemaal even te veel wordt gaan we urenlang op Instagram scrollen, binge eten of een hele dag Netflixen. Maar hiermee uiten we niks, we onderdrukken alleen de gevoelens.

Om je gedachten en emoties de ruimte te geven, te ordenen of om er achter te komen wat er überhaupt voor emoties bij je rondspelen, kan journaling de uitkomst zijn. Bij journaling zet je je emoties, wensen, gedachten en zorgen op papier. Je kunt het zien als een oldschool dagboek, maar dan net wat effectiever.

Wat zijn de voordelen van journaling?

In plaats van jouw dag te beschrijven, zet met journaling concreet op papier wat er in je hoofd rondspookt. Een aantal redenen om vandaag nog journalling op te pakken is omdat het wetenschappelijk aangetoond is dat journalling stress verlicht, je mindfuller maakt, je geheugen boost en je duidelijker laat communiceren.

Journaling is een manier om dichter bij je emoties te kunnen komen en deze te omarmen. Daarnaast helpt journalling vooral om je hoofd leeg te maken door de malende gedachten op papier van je af te schrijven. En een hoofd zonder zorgen, zorgt automatisch voor meer slaap, meer zelfvertrouwen en betere focus. En minder stress zorgt ook voor een gezonder lichaam. Yay!

Hoe start je met journaling?

Begin met het zoeken naar een leeg notitieboekje of besluit om een nieuwe, speciale te kopen. Het wordt een notitieboekje speciaal voor journaling. Gebruik je liever je laptop of je telefoon, dat is ook helemaal prima! Het is belangrijk om bij jezelf na te gaan waarom je gaat schrijven. Dan kun je besluiten of je er elke dag eventjes voor wilt zitten of alleen te schrijven wanneer je de behoefte voelt. Je kunt het ‘s ochtends doen om de toon voor de dag te zetten, of ‘s avonds om de dag van je af te schrijven.

Je hoeft niet precies te weten wat je gaat schrijven voordat je begint. Begin met een woord en laat je pen de rest van het werk doen. Dit werkt vooral goed wanneer je eerst even een paar minuten mediteert zodat je minder vanuit je hoofd schrijft, maar vanuit je hart. Je kunt zomaar verstelt staan wat er dan allemaal op papier komt te staan…

Zes verschillende manieren van journallen

Je hoeft écht niet lang te journallen, 5 tot 15 minuten is al voldoende! Je kunt je journal de volgende invullingen geven, voor elke dag of om gewoon te gebruiken wanneer je het nodig hebt. Belangrijk om te onthouden: er is géén goed of fout.

 1. Morning journal
  Journal voordat de dag begint. Je kunt opschrijven waar je vandaag extra aandacht aan wilt geven, welke doel(en) je wilt behalen of de positive vibe die je wilt vasthouden. Of reflecteer op de dag ervoor, wat had er beter gekund? Door in de ochtend te schrijven, begin je niet alleen je dag met schone mind, maar ook met een rustige, frisse start om er weer een topdag van te maken. Let’s go!
 2. Gratitude journal
  Schrijf (elke dag) over de lichtpuntjes van de dag, de dingen die je blij maakte of waar je dankbaar voor bent. Ook kun je wensen, mooie herinneringen of de leukste grappen van de dag opschrijven. Een dankbaarheidsdagboek is erg fijn om positiever en optimistischer te worden. Wanneer je dagelijks schrijft over de fijne dingen in het leven, wordt het makkelijk om zo ook naar het leven te kijken. Positive energy is key!
 3. Problem journal
  Journal over mindere momenten waar je bijvoorbeeld tegenaan loopt en de gevoelens die daarbij opborrelen. Alle rusteloze malende gedachten die maar in je hoofd blijven zitten, krijgen op deze manier een plekje. Niet alleen is het belangrijk om de gebeurtenis op te schrijven, maar vooral de emoties die langs komen. Door op deze manier te journallen kun je de emoties een plekje geven, maar word je je ook bewust van triggerpunten. Dit is erg fijn wanneer je in een stressvolle periode zit en je het gevoel hebt dat de emmer dreigt over te lopen.
 4. Rage journal
  Heb je last van veel opgekropte woede? Dan is dit misschien wel de meest fijne manier van journallen voor jou. Schrijf hier alle nare, gemene of schaamtevolle gedachten op die in je op komen. Gooi alle rotzooi op tafel en schrijf de woede uit je lijf! Alles wat je opschrijft hoeft écht niet leesbaar te zijn. Niemand kan opgekropte woede uiten in zijn of haar mooiste handschrift. Misschien nog wel een beter idee… Scheur de geschreven bladzijdes uit het boekje als je klaar bent. Weggooien, lekker krassen of verbrand die kwade emoties zodat niemand het hoeft te lezen, maar jij er wél vanaf bent. Grrr!
 5. Moon journal
  De maan heeft invloed op het water op aarde (denk eb en vloed), ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en het is dus ook niet vreemd dat de stand van de maan invloed heeft op ons lichaam! En dan vooral op onze emoties. De maan verhuist elke 2 á 3 dagen, langs verschillende sterrenbeelden. Om meer grip te krijgen op de invloed van de maan op jou, maar ook op je eigen emoties kun je de transitie van de maan volgen. Dit kun je doen door te verschillende maanfases op te schrijven en welke emoties of gevoelens bij jou opkomen op dat moment.
 6. New/full moon journal
  De maan heeft tijdens nieuwe en volle maan haar hoogtepunten in energie. Niet alleen worden de getijden dan sterker, je kunt het ook merken in je eigen energie en emoties. Volle en nieuwe maan zijn perfecte momenten om nieuwe intenties op te schrijven, maar ook om dingen los te laten. Lees je dus uit en schrijf alles op!

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |