Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Je hoeft niet ongelukkig te zijn om te werken aan je geluk

Omdat ik (Sarah De Vreugd, founder van Gelukzaaiers) een bedrijf heb in het trainen van geluk wil niet zeggen dat ik altijd opgewekt en blij ben of dat mijn leven perfect is. Gelukkig maar, want dat zou behoorlijk saai zijn.

Groei en ontwikkeling zit in ons DNA

Groei en ontwikkeling zit in ons DNA, dat is onze natuur. Het geeft letterlijk energie om doelen te behalen, die net buiten jouw comfort-zone liggen. En toch merk ik dat velen van ons er niet voor durven gaan. Niet durven gaan voor dat wat ze echt graag willen. 

Ik begrijp dat, want wat nu als het je niet lukt? Wat als je het niet kan? Wat als je niet goed genoeg bent?

Ook ik had die gedachten en angsten toen ik mijn droom achterna ging. Ik weet nu alleen door wel te gaan, ondanks die gedachten en gevoelens, dat juist dat zorgt voor groei! Het geeft zoveel power. Logisch ook groei zit in ons DNA. Het is één van de vijf knoppen voor meer geluk (in de zin van voldoening, energie en betekenis). 

Wat zou jij diep van binnen graag willen in jouw leven? Als alles mogelijk zou zijn?

Alleen dan komt je ratio, waardoor je de stap misschien niet durft te zetten. Je merkt dat je het spannend vindt. En dus besluit je het niet te doen. Het niet aan te gaan. 

De angst om te verliezen is vaak groter dan de ambitie om te winnen.

Misschien moet je dit even laten landen. Ik zal een toelichting geven.

De voornaamste functie van jouw brein is ervoor te zorgen dat jij overleeft. Overleven gaat altijd voor. Daarom is de angst om te verliezen altijd groter. Ga maar eens na, als jij zou verliezen van een tijger die achter je aan rent, dan betekent verlies misschien wel het einde van jouw leven. 

Het probleem van onze mind is, dat deze ons vaak voor de gek houdt. Dit gebeurt heel onbewust, so don’t blame yourself. Jouw grootste angst (in je hoofd) komt namelijk over het algemeen niet uit. 

De angst om te verliezen is zo groot, dat je hierdoor oude patronen niet durft op te geven, want dit kent je brein en daarom voelt het veilig. De vraag is: voelt het veilig? Of is het schijn? Houdt je brein jou voor de gek?

Dit geldt voor alles. Stel je voor je wilt afvallen, dan kan het zijn dat je heel onbewust toch vasthoudt aan bepaalde patronen. Logisch, als je weet hoe je brein is geprogrammeerd. 

Je wilt daardoor onbewust niet al het lekkers opgeven. De gewoonten van een croissantje op zaterdag bijvoorbeeld.

Maar wat dieper zit: de angst om te falen. De angst om te verliezen, want wat nu als het je niet lukt?

Juist die angst, die heeft vaak de overhand.

Terwijl ik weet uit ervaring en vanuit talloze onderzoeken dat je jouw brein kunt trainen voor groei vanuit liefde en vertrouwen. 

Hoe kun je je brein trainen vanuit liefde en vertrouwen?

  1. Schrijf maar eens op: wat mis je als je jouw droom niet achterna gaat? 
  2. Wat is het mooiste dat jou kan overkomen als je wél gaat voor dat wat je echt graag wilt? Schrijf alles op wat er in jou naar boven komt. 

Schrijf daarnaast je grootste angst op. Wat is de worst case scenario? Zet een wekker voor max 30 minuten (langer, dan blijf je er vaak in hangen en alles wat je aandacht geeft groeit). 

Stel jouw grootste angst komt uit? Zou je het overleven?

Wat is de best case scenario? Wat kan het je brengen? Wat zou je missen als je op safe speelt?

Natuurlijk zal je overleven.

Jouw grootste angst (in je hoofd) komt vaak niet uit. Sterker nog, als je wel gaat voor jouw droom, ondanks dat je onzekerheid of angst voelt, dan zal je merken dat je groeit. Juist dat, die groei, zorgt voor meer geluk. En nee, dat betekent niet dat er nooit tegenslagen zullen zijn, maar minder dan jouw hoofd jou doet geloven. 

Maak jouw droom werkelijkheid

Ik gun het jou om van jouw droom werkelijkheid te maken. Ik weet namelijk dat het zo ontzettend krachtig voelt als je met die twijfels, angst en onzekerheid wél gaat. Vandaar dat we in januari starten met de cursus geluk en tegenslagen. De kracht van de groep werkt zo sterk. Het geeft letterlijk een boost om er voor te gaan. In de cursus leer je hoe je meer kunt bouwen op vertrouwen en kiezen vanuit liefde? Met kennis en interventies vanuit de positieve psychologie? Het lijkt me fantastisch om jou erbij te hebben.

Liefs,

Sarah

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |