Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Holistik test Your 50 Days

Man start met Your 50 Days of Green Happiness

Jorrit Visser, het broertje van Holistik’s Karlijn, volgde samen met zijn vriendin Lize de ’50 Days of Green Happiness’. Lize wilde haar gezondheid een boost geven en eindelijk van haar vervelende buikpijn af zien te komen. Jorrit is bepaald geen keukenprins en moest er niet aan denken 50 dagen lang zijn eigen kostje te koken. Dan zit er maar één ding op: gewoon meedoen aan de vegan-hype.

Jorrit: ‘Een aantal maanden geleden kwam mijn vriendin Lize met het boek The Green Happiness aanzetten. Het vegan dieet van 50 dagen was niet bedoeld om af te vallen, maar om af te rekenen met haar – soms onverklaarbare – buikklachten. Wat dit voor mij als man betekent? Om eerlijk te zijn kwam het begrip ‘vegan’ niet in mijn woordenboek voor. Na wat zoekwerk snapte ik welke invloed een veganistische lifestyle de komende weken op mijn eetpatroon zou gaan hebben. Het missen van mijn wekelijkse biefstuk, kroket en balletje gehakt maakte me zenuwachtig. Ook ik ga zeker mee in de gezondheidsflow van tegenwoordig. En op heel bijzonder gezonde dagen probeer ik een recept te maken dat op Holistik geplaatst is. Maar dit is wel the next level als het aankomt op health. Uit paniek heb ik mijn zus, Karlijn, een bericht gestuurd met de tekst; “Mijn lieve vrouw gaat met een boek beginnen dat ook op Holistik staat. Iets van 50 groene gerechten. Ken jij dat? Weet jij of hierin ook een beetje rekening met de man wordt gehouden?”

Skip de frikadellen en patat

Karlijns tegenbericht gaf vertrouwen. Ik moest de frikadellen, patat, stukken kaas en eieren eruit gooien. Uiteindelijk zou ik zelfs niet meer terug willen, aldus Karlijn. Gelukkig ben ik meestal in voor een nieuwe uitdaging. En daarnaast: als dat vegan eten me echt niet bevalt, zit bij ons om de hoek altijd nog cafetaria Happy. Sowieso happiness gegarandeerd de komende dagen! Sarcastisch of lacherig tegenover Lize en de gerechten die ze gaat maken wil ik niet zijn. Huh? Geen kaas of niet bakken in boter? Allemaal nieuw voor mij. Ik zet mijn vooroordelen over té gezond willen zijn over boord. Vanaf nu neem ik een shake of rijst als ontbijt en support ik Lize daar waar ik kan.

Kant en klare boodschappenlijst

There we go! Het boek ligt vanaf nu opengeslagen op tafel. Week 1 gaat van start. We treffen een kant-en-klaar boodschappenlijstje aan in het boek. Yes! Een win-win situatie. Voor mij namelijk de kans om direct mijn nieuwe boodschappen app te proberen, zodat we niet met een onmogelijke waslijst door de winkel hoeven te sjokken. Ik word geconfronteerd in de ‘weeklijst’ met producten waar ik nooit eerder van gehoord heb. Misopasta bijvoorbeeld. Toch was het leuk om dit samen te doen en kreeg ik zelfs zin in mijn ’50 Days of Green Happiness’. Mijn vriendin nam het voortouw. Uit eten gaan zat er even niet in. We eten thuis om zo meer controle te hebben op dat wat we eten.

Kijk niet in de vegan pan

Op onze 1e vegan-dieet-dag vond ik de meest exotische kruiden in de keuken: oregano, basilicum en een pot rauwe kokosolie. Samen met een krat pompoenen en verschillende curry pasta’s. Ik vond het tof om Lize zo enthousiast bezig te zien, met als doel zich lichamelijk weer fitter te voelen. Tijdens het koken keek ik uit nieuwsgierigheid af en toe in de pan. Dit kan ik iedereen afraden. Het uiteindelijke resultaat smaakte overigens heerlijk, maar het bestuderen van vegan prutjes in the making stimuleerde mijn eetlust niet. Het “soepje” of “papje” lijkt vaak op hoe ik het vroeger aanpakte. Alles in een pan gieten en roeren. Voor Lize was het op tafel serveren telkens een spannend moment, in afwachting hoe ik als carnivoor erop zou reageren.

Vegan op de werkvloer

Onder werktijd kon ik het af en toe niet weerstaan om een kroket in de pauze op mijn bord te leggen. Net als kaas waar ik dol op ben. Ineens zat het dan per ongeluk op mijn maisbol tijdens de lunch. Door dit spijbelen kreeg ik alleen maar meer respect voor Lize die het programma trouw volgde. Voor het slapen gaan was ze al bezig met het ontbijt van de volgende dag. Lastig werd het vooral zodra we ergens anders gingen eten. Er is nog veel onwetendheid over vegan eten. Vaak werd er ook direct naar mijn voeten gekeken. Of ik als vegan ook schoenen van kurk draag?”

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |