Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Hoe acupunctuur mij van heel veel (auto-immuun)klachten afhielp

Young woman getting acupuncture treatment in therapy room

Van een heleboel health issues afkomen door middel van een eeuwenoude geneeswijze zónder dat er medicatie aan te pas komt? Klinkt mij (hoofdredacteur van TheGreenHappiness.com) als muziek in de oren. Waar ik het over heb? Acupunctuur. Je weet wel, die techniek waarbij er naalden op bepaalde acupunctuurpunten (meridianen) in je lijf worden geplaatst. Nu denk je misschien: eh, meri-watte? Meridianen dus, dat zijn zeg maar ‘kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert’. Acupunctuur zegt de energiestroom te kunnen beïnvloeden door middel van die naaldjes. Nu ben ik persoonlijk niet echt heul erg fan van naaldjes, maar nieuwsgierig, dat ben ik dan weer wel.

Het over mijn persoonlijke health issues hebben doe ik niet vaak. Maar ik heb besloten dat vaker te doen, mijn leven is namelijk heus niet perfect. Ja, ik eet superveel groenten en fruit, gebruik geen chemische cosmetica en ik sport veel. Maar toch heb ik gezondheidsperikelen. Die heb ik al sinds ik een baby ben. Door het aanpassen van mijn voedings- en levensstijl zijn alle klachten veel minder geworden, maar ik heb nog steeds last van een schildklieraandoening, eczeem en PCOS (PCOS houdt in dat er cystes op mijn eierstokken zitten, waardoor er in mijn geval een onregelmatige eisprong ontstaat). En geloof me, ik doe er zo ongeveer álles aan om beter te worden. Van dieetaanpassingen tot Westerse en alternatieve geneeskunde. En mijn lijf is al zóveel beter dan het ooit was. Ik ben van 90% bedekt met eczeem naar maximaal 10% bedenkt met eczeem gegaan. Dus ik ben ervan overtuigd dat ik ook het laatst restje ‘storing’ of ‘disbalans’ kan genezen. Net toen ik had besloten om even de boel de boel te laten en even klaar was met de zoektocht naar beter worden, kwam acupuncturist Charley Huf op mijn pad. Er zijn twee verschillende vormen acupunctuur: klassieke en traditionele acupunctuur. Charley praktiseert de klassieke vorm en kijkt daarbij naar de achterliggende problemen van klachten. Eerst vraagt ze me het hemd van het lijf over mijn klachten en begint dan peinzend te pennen.

Ze vraagt me daarna plaats te nemen op de voorverwarmde stoel, dan meet ze in beide polsen drie verschillende punten. Op die manier kan ze erachter komen waar de energie niet is zoals die hoort te zijn. Volgens de acupunctuur zijn er 12 primaire energiebanen, die corresponderen met de verschillende weefsels, zenuwen, klieren en spieren en die een directe invloed uitoefenen op een bepaald orgaan. Zo meet Charley in welke meridianen een acupunctuurnaaldje gezet moet worden om een verstoorde energiebaan te helen. Per sessie zijn dat er vaak 3 tot 6. Sommige naaldjes zijn best wel pijnlijk (maar echt maar heel even, ik beloof het), andere voel je niet eens. Zodra de naaldjes zitten voel je er niets meer van en na een half uur tot een uur mogen ze er weer uit.

Belangrijk om te weten:
geen enkel gezondheidsprobleem is binnen een dag genezen. Iets ontstaat vaak ook niet overnacht in je lijf en het heeft dus tijd nodig om te genezen. Verwacht dus niet dat je een anders mens bent na één acupunctuurbehandeling.

Na mijn vierde bezoek bij Charley gebeurt er iets bijzonders: 30 dagen na mijn vorige cyclus (in plaats van in mijn geval 50+ dagen) word ik heel licht ongesteld. Ik ben al een jaar niet meer binnen 30 dagen ongesteld geworden. Daarnaast heb ik het gevoel dat er van alles gebeurt in mijn lijf: ik word uit mezelf wakker om 8u (in plaats van 10u, of als je de gordijnen dicht laat, ergens in 2020). Ik zweet minder ’s nachts (volgens Charley zit er te veel hitte in mijn lijf, dat klinkt bekend want ik heb het nooit koud en ben negen van de tien keer warmer dan mijn vriend). Het voelt alsof mijn lichaam langzaam maar steady op zoek is om de balans terug te vinden.

Niet iedereen zal gebaat zijn bij acupunctuur, maar ik geloof heel erg in deze eeuwenoude geneeswijze, zeker nu ik mijn lijf erop heb zien reageren. Ik vind het maar bijzonder. Je kunt trouwens met een heleboel klachten, van migraine tot alopecia, bij een acupuncturist terecht.

Zelf proberen? In medische gevallen kan acupunctuur (deels) vergoed worden door je zorgverzekeraar. Ik heb een hele goede ervaring bij Charley Huf (CharleyHuf.com) in Amsterdam, maar je hoeft heus niet helemaal naar Amsterdam voor een behandeling, er zijn een heleboel acupuncturisten. Heb jij ervaring met een goede acupuncturist? Laat het ons hieronder weten in de comments.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |