Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Healthy hotspots Costa Rica

Vegan, healthy én lekker? Dit zijn de plekken waar je moet zijn

Ik ben niet op veel verschillende plekken in Costa Rica geweest, maar de plekken waar ik was met lekker eten deel ik hier met je! Gezond eten gaat in Costa Rica nog gemakkelijker dan in Panama, waar ik de maand daarvoor was. Met veel ‘hippe’ tentjes met (groente)sapjes, groene smoothies, en (vegan)salades. Waarschijnlijk één van de overgevlogen invloeden van de V.S. maar dus niet verkeerd! Wel aan de prijzige kant, maar goedkoper eten kun je door zelf te koken of naar de locale ’soda’s’ te gaan. In de supermarkten kun je zelfs (zijden)tofu vinden, amandelmelk en natuurlijk onwijs veel verse groenten en fruit. De papajas, passievruchten en avocado’s zijn té lekker hier!

Meer lezen over mijn reis in Costa Rica kun je hier. Pavones & Punto Banco

Café de le Suerte

Hier kwam ik terecht op mijn speurtocht naar een plekje met goede WiFi om te werken. De Israelische eigenaren hebben hier een hele leuke tent neergezet met uitzicht op zee. Je krijgt grote porties en het eten is ongelofelijk lekker. Smoothies met boerenkool of een groentejuice met bijenpollen. Vers fruit met granola, avocado toast, humus met pitabrood of een ongelofelijk grote salade. Als Health foodie zit je hier helemaal goed én ze hebben super goede WiFi. Je snapt, ik kon m’n geluk niet op.

Locatie: Front of the Plaza, 607004 Pavones, Costa Rica

Rancho Burica

Werkelijk een paradijs met ruime kamers, fijne chillplekjes, perfecte surf voor de deur, de jungle in de achtertuin en een yogadeck met uitzicht op zee. Twintig jaar geleden gezamenlijk gekocht door een Nederlandse vriendengroep die er nog altijd regelmatig komt. Er hangt een gezellige sfeer en je kunt hier prima langere tijd vertoeven. Het ontbijt en diner worden family style geserveerd met z’n allen aan tafel. Ook voor smoothies en de lunch kun je er terecht. Vega koken ze zonder probleem, vegan vinden ze lastiger, maar het eten wat ik heb gekregen was hartstikke smaakvol!

Locatie: 300 metros Sur de Escula de Punta Banco, Pavones, Costa Rica


Uvita

Maracuya

Het restaurantje ligt langs een drukke weg, zoals de meeste restaurantjes hier in Uvita, maar het eten is ongelofelijk goed! Verse budha bowl salades, poke bowls en groene smoothies! Ik had de maracuya salade met quinoa, boerenkool, broccoli, amandelen, mango, avocado en een dressing van gember en passievrucht. Hij nam de Libanese bowl met quinoa, falafel en tahindressing. De groene smoothie bevat écht veel groenten, of een romige verse met banaan en amandelmelk. Het is niet goedkoop maar wel errug lekker.

Locatie: Carretera Costanera Sur | frente del Banco de Costa Rica, Uvita, Costa Rica

SIBU

Naast restaurant Maracuya vind je Sibu. Ook hier heb je vegan opties op de kaart, al zijn het er wel minder. Waarvoor je sowieso langs wilt gaan is het vegan schepijs dat ze hebben! In de smaken ananas-cayenne(!?), pina colada, mango-passievrucht en chocolade ijs (allemaal vegan). Ja hier wil je heen!

Locatie: Next to Uvita information center, 6005 Uvita, Puntarenas, Costa Rica


Nosara

La Peruana

Nosara zit vol met leuke (hippe) eettentjes. Aangezien het surfdorpje is opgezet door Amerikanen zie je dit ook terug aan de eetgelegenheden, in a good way! Veel (groene)smoothies, vegan maaltijden, raw food en acai bowls. La peruana is een restaurant met keuken in een trailer en staat op een gezellig binnenpleintje. Wij hadden een té lekkere vegan ceviche met avocado, een portie yuca fries (yuca is een knol uit Zuid-Amerika) en vervolgens deelden we de noodle stir fry. Absoluut een bezoekje waard!

Locatie: Guanacasta, Nosara, Costa Rica

Il Jardin

Il Jardin vind je een beetje verstopt, maar dan kom je wel in een schattige binnentuin. Het café is een gepimpte bus waar ze goede koffie maken. Ze serveren heerlijke smoothiebowls met o.a. spirulina, aardbeien en cacaonibs. Er zijn genoeg vegan opties hier, wij deelden de panini met courgette, appel en cashew cheese.

Locatie: Playa Guiones, Nosara, Costa Rica

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |