Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Healthy hotspots Barcelona

Lekker, healthy en plantbased

Gezond eten in Spanje, lastig? Niet in Barcelona. Sterker nog, je kunt er amper om de juice bars en healthy hotspots heen. Gabriëlle ging 4 dagen naar Barcelona, huurde een fiets en crosste langs zoveel mogelijk healthy hotspots. Dit zijn ze.

Surf House Barcelona – Carrer l’Almirall Aixada 22

Aan het strand en ingericht als een soort strandhuisje met tafels in de vorm van surfplanken: dat is Surf House Barcelona. Het personeel hier is heel vriendelijk en ook van de menukaart werd ik gelukkig. Niet alles is vegan, maar met symbolen geven ze aan wat wél vegan is. Ik ging voor de Buddha Bowl en de Spring Rolls, niet alleen fotogeniek maar ook nog eens heerlijk.

Quinoa Bar Vegetarià – Travessera de Gràcia 203

Redelijk in de buurt van La Sagrada Familia zit de Quinoa Bar. Een klein restaurantje dat voornamelijk dient als take away. Grappig feitje: het wifi-wachtwoord is ‘meatismurder’. Naast tientallen sapjes hebben ze burgers, broodjes worst en smakelijke salades. En alles is vegetarisch met een hoop veganistische opties.

DosTrece – Carrer Carme 40

Langs dit restaurantje liep ik toevallig toen mijn oog viel op ‘Vegan Pancakes’. DosTrece dient volgens mij in het weekend als club en doordeweeks is het een restaurant. Naast reguliere lunch- en brunch gerechten hebben ze Vegan French ToastVegan Pancakes en meer. Eén dingetje: de maple syrup is geen echte maple syrup.

Teresa Carles – Carrer de Jovellanos 2

Als je op zoek bent naar lekker en gezond eten moet je bij één van de vestigingen van Teresa Carles zijn. Van een juicery tot een take away, maar ook Flax & Kale is onderdeel van deze healthy company. Ik heb in vier dagen geen tijd gehad om alle vestigingen af te gaan, maar ben voor een take away maaltijd gegaan bij Teresa’s Stairway to Health: vegan burgers (de Best Veggie Burger en de Incredible Buckwheat Burger – op een glutenvrij broodje) met als toetje de (glutenvrije en vegan) rainbow pie! Zalig!

La Boqueria – La Rambla 91

Aan de bekende straat La Rambla vind je – tussen de lunchrooms en grote winkelketens – een heuse food marketgenaamd La Boqueria. Hier kun je typische Spaanse tapas (vaak niet zo vegan) eten, maar ook heel goed vers fruit of fruit in een bakje halen.


Veggie Garden – Carrer dels Àngels 3

Van versgeperste juices tot de meest verrukkelijke Thalis (Indiaas gerecht): bij Veggie Garden moet je zijn! Tip: als je een menu voor €8,50(!) bestelt krijg je een voorafje, een hoofdgerecht, drinken én een toetje. Voor €8,50 dus.


Flax & Kale – Carrer dels Tallers 74B

Als je houdt van dingen die tot in de puntjes verzorgd zijn, ben je bij Flax & Kale aan het juiste adres. Op zondagochtend zit het hier ramvol en ik snap waarom: op het menu vind je fantastische dingen als veganistische yoghurt of bagels met vegan kaas. Niet alleen het eten is lekker, ook aan de details (lees: banken met bloemetjesbekleding en menukaarten met bloemetjes- en fruitillustraties) is gedacht. Minpuntje: de thee die ik geserveerd kreeg was koud. Grote trek? Kies dan iets anders. Mijn (heel lekkere!) vegan yoghurt was een piepklein bakje (maar kostte wel zo’n 8 euro).


La Vegetalia – Carrer dels Escudellers 54

In de wijk Barri Gotic vind je La Vegetalia, een vegetarisch restaurant met veel veganistische opties. Het restaurant is een beetje het tegenovergestelde van hip en het personeel dat mij die dag hielp was niet heel hartelijk. Alles is hier biologisch en veel komt zelfs uit eigen tuin. Op het menu? Van nuggets van tofu en shiitake mushrooms tot vegetarische paella. Ik ging voor de miso soep, patatas bravas (vegan, of course) en taco’s met soja. En dat was prima. Als je op reis bent met iemand die nog nooit vegetarisch of veganistisch heeft gegeten kun je diegene misschien beter hier niet mee naar toe nemen, de smaken zijn niet enorm overtuigend.

The Coconut Club

Helemaal aan het eind van de boulevard aan het strand zit The Coconut Club waar je verse kokosnoten en zoete aardappelfrietjes kunt halen.

Playa de Barceloneta

Aan het strand van Barcelona vind je flink wat restaurantjes en bars waar je healthy, vegetarisch en zelfs veganistisch kunt eten.

Teresa’s

De perfecte spot voor juices, maar ze hebben er ook hele lekkere vegan cakes en taartjes!

Locatie: Carrer de l’Argenteria, 31, 08003 Barcelona


Parc de Montjuïc

Drie toffe dingen in één klap: met skiliftjes naar boven, een waanzinnig uitzicht én het superfotogenieke cactuspark (Jardin de Cactud de Montjuïc).

Fietsen huren

Op verschillende locaties kun je een fiets huren (vanaf 5 euro per dag!) zodat je met mooi weer de stad of de strandboulevard af kunt cruisen.


Tot slot: let op je spullen

Barcelona staat bekend om tasjesdieven en in de vier dagen die ik er was heeft iemand ook geprobeerd mijn tas te stelen. Uit de bus van het vliegveld naar het centrum is daarnaast de koffer van een Brits stel dat achter mij zat gestolen. Oppassen, dus.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |