Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Exotisch en met superfood-eigenschappen: dít is het ultieme detox-voedsel

Awaken your inner mermaid!

Zonder te overdrijven, dit is ‘m. En hoe exotisch hij misschien ook lijkt, wij weten zeker dat je ´m al een keer hebt gegeten (of op z’n minst kent). Je hoeft er niet voor naar speciale natuurwinkels en zelfs Ariël was fan. Waar we het over hebben? Zeewier!

Misschien weet je vooral dat zeewier een goede bron is van jodium. Fijn wanneer je bijvoorbeeld minder brood bent gaan eten (brood is een van de grootste bronnen van jodium in de Nederlandse voeding door het toegevoegde gejodeerde zout). Maar via zeewier krijg je nog véél meer essentiële voedingsstoffen en mineralen binnen.

Wat je dan binnenkrijgt?

 • Omega 3-vetzuren: waar denk je dat vissen hun omega vetzuren vandaan halen? Juist, algen! Voor de voordelen van deze essentiële vetzuren kun je dus rechtstreeks naar de bron door meer zeewier te eten.
 • Vezels: zoals elke groenten zitten ook groenten uit de zee vol vezels. Die vezels zijn niet alleen jouw beauty tool om verzadigd te raken, maar ook om afvalstoffen veilig af te voeren!
 • Calcium, magnesium, ijzer: de beautymineralen die je lichaam niet alleen nodig heeft voor sterke botten, maar ook voor een krachtige bos haren, stralende huid en sterke nagels.
 • Vitamine B12: what?? Ja echt, via het eten van dulse (I Sea Bacon) krijg je vitamine B12 binnen. 0,6 mcg per 100 gram. Ook via het eten van chlorella kun je iets van vitamine B12 binnenkrijgen. Of alles vervolgens ook wordt opgenomen is (nog) niets bekend, maar een leuk weetje voor de planteneters onder ons is het natuurlijk wel!

En dit is pas een minigreep uit de lange reeks vitamines, mineralen en bioactieve stoffen die je in deze superfoods vindt.

Welke soorten heb je en waar kun je die voor gebruiken?

 •  Nori: die ken je van de sushi. Kun je gebruiken om sushirollen van te maken, maar de bladen versnipperen en door een salade mengen is ook heel lekker. Of rooster eens wat bladen met een klein beetje zeezout of kruiden in de oven voor healthy superfood chips!
 • Wakame: ken je misschien van de zeewiersalade die je kunt bestellen in veel Thaise (en sushi-) restaurants. Wel even goed afspoelen voor je m bereid en dan kun je het vervolgens verwerken in een soep of er heerlijke (rauwe) salades van maken.
 • Dulse: kennen wij vooral van I Sea Bacon. Even opbakken en gebruik vervolgens als zoute (bacon-achtige) topping over burgers, salade, soepen, pasta’s of stamppotjes.
 • Kelp: misschien ken je kelp wel van de glasachtige kelpnoedels die je kunt gebruiken als spaghetti. Kelp is één van de grootste bronnen van jodium, dus ga niet dagelijks bakken weg-eten, dan moet je schildklier wel heel hard werken om het overtollige jodium af te voeren.
 • Zeewierspaghetti: superlekker als vervanger van de Italiaanse (tarwe) spaghetti! Maar je kunt de zeespaghetti ook verwerken in een curry of, zoals wij hebben gedaan in dit recept, verwerken tot een burger!
 • Kombu: dé tip waar wij kombu van kennen; kook een strookje mee wanneer je peulvruchten kookt. De kombu helpt de enzymen die voor gasvorming zorgen grotendeels te verteren. Na gebruik gooi je de strook weg en schep tijdens het koken van je bonen het schuim uit de pan.
 • Zeekraal of zeesla: deze twee zie je veel bij de visboer. Lekker door een salade of bij je warme maaltijd! Check wel even op de ingrediëntenlijst, soms wordt er (onnodig) suiker of een ander ingrediënt toegevoegd waar je niet op zit te wachten.
 • Chlorella en spirulina: te verkrijgen in poeder en tabletjes. Dit zijn super krachtige reinigers voor het lichaam. Beide zijn ze vrij sterk van smaak dus kijk uit dat je niet uitschiet wanneer je het toevoegt aan je maaltijd! Een klein theelepeltje spirulina door je smoothie geeft het een sprookjesachtige blauwe kleur en een theelepeltje chlorella door je (avocado)dressing geeft het net wat meer zoute pit.


Wat maakt zeewier zo detox proof?

Algen en zeewier bezitten de eigenschap dat ze zich binden aan zware metalen en die vervolgens helpen af te voeren. Niet voor niets wordt tijdens een detox vaak geadviseerd om chlorella of spirulina te gebruiken. En nadat je net hebt gelezen hoeveel mineralen je wel niet terugvindt in deze superfoods snap je wel waarom je in The Green Happiness Detox Book meerdere gerechten terugvindt waar zeewier in zit verwerkt!

Leuk feitje: zeewier is ook nog eens heel duurzaam. Het komt recht uit de zee en wordt alleen gedroogd. Het hoeft niet te worden verbouwd en er hoeven ook geen bestrijdingsmiddelen voor worden gebruikt. Check natuurlijk wel even waar je zeewier vandaan komt. Bij SeaMore kun je bijvoorbeeld zien dat ze per plek maar 15% oogsten uit de zee, waardoor het zeewier wel de kans krijgt om weer aan te groeien.

Bronnen:
1. The Guardian. Seven Reasons To Eat Seeweed. https://www.theguardian.com/lifestyle/2006/apr/15/healthandwellbeing.features.

2. Seamore. Health Benefits. https://seamorefood.com/health-matrix/health/benefits/.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |