Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

En toen viel mijn haar uit. Deel 3

Van blinde paniek tot een innerlijke ontdekkingstocht over vrouwelijkheid

Toen bij Nathalie haar prachtige lange blonde lokken begon uit te vallen was haar eerste reacties paniek en verhullen! Maar het bracht haar ook naar een innerlijke ontdekkingstocht over vrouwelijkheid. Die lange blonde lokken die altijd voor een gevoel van vrouwelijkheid hadden gezorgd, ineens viel er iets aan de buitenkant weg. Maar bracht ook een stukje innerlijke heling met zich mee. Lees hier deel 1 en deel 2 en leef mee met haar intieme verhaal.

Een nieuwe stad, een nieuwe ik

Ik kon niet wachten om te gaan studeren. Nu was het aan mij! Een clean slate, een nieuwe pagina: ik mocht mezelf opnieuw neerzetten en dat in Amsterdam. 

Ik herinner me nog heel goed dat ik me realiseerde dat dit mijn kans was mezelf te herdefiniëren. Ik zou een positieve invloed zijn en worden. Dieper naar mijn kern, de zachtheid, liefelijkheid en positieve stuiterbal die ik ben. Op mijn 18e verjaardag begon ik op de Dansacademie en buiten dat dit an sich een confronterende en demanding leefomgeving is, was dit precies hetgeen ik nodig had: persoonlijke ontwikkeling. Reflectie en feedback, audities en afwijzing, confrontatie en ontmoeting met mezelf. On all levels. En bovenal; zelfliefde.

De anonimiteit van de grote stad was goed voor me, en ik leerde veel over het leven. Ik durfde meer en meer op mijn intuïtie te varen en heel langzaam kroop ik uit mijn schulp. Mannen riepen nog steeds van alles, maar ik hoefde er niks meer mee of tegen te doen. Het was gewoon. Ik heb me nooit onveilig gevoeld in Amsterdam, omdat ik mijn eigen inner kracht zo goed heb leren kennen en mezelf niet opende voor angst. Dus aan de oppervlakte was alles prima. 

‘’Pas’’ halverwege 19 jaar ben ik voor het eerst intiem met iemand geweest, en als ik nu terugkijk daarop denk ik; jeetje, zelfs dat was nog vroeg voor me. Het was een obstakel, men dacht zoveel over mij dat ik de verwachtingen en druk van de hele wereld voelde, en dat in een space die zo kwetsbaar is. (Denk allemaal maar eens even terug aan de eerste keren seks in je leven; ik had geen idee wat ik deed.) 

Mede omdat er geen verbinding met mezelf was op dat vlak. Ik was een resultaat van wat de maatschappij van mij vond en ik was dat gaan leven. 

Fast forward tot nu

Ik ben gaan reflecteren wat mijn relatie is tot mijn vrouwelijkheid. Die reis bracht mij naar mijn jeugd en deze herinneringen. 

Hoe zag ik mezelf als meisje? Uhm, niet dus, want ik was een tomboy

Hoe voelde ik me over mijn lijf als meisje/vrouw? Uhm, dat het iets was wat slechte aandacht trok.

Wat weet ik nog dat ik heb geleerd over meisje/vrouw zijn? Dat we in een mannenwereld leven en ik zelfstandig en oplossingsgericht moest zijn. 

Kortom; tijd voor een nieuwe definitie, of beter gezegd; überhaupt een bewuste definitie. En dat is waar ik nu sta. Wie ben ik als vrouw? Wie wil ik zijn als vrouw? Wat betekent vrouwzijn eigenlijk voor me en hoe voelt dat? 

Experimenteren met verzachting en ontvangen

Experimenteren met verzachting en de energie van ontvangen in plaats van alleen maar geven en doen. Het voelt goed en gek, fijn, maar nieuw. Mijn haar valt nog steeds uit en de enige boodschap die ik maar blijf horen en voelen is dat mijn vrouwelijkheid overal zit, behalve in mijn haar. Dat ik naar binnen mag, tot in mijn diepste kern zelf mag voelen wie mijn vrouw is. Het is zeker niet een reis of ervaring die ik zelf had uitgekozen als ik had mogen kiezen. Maar dat is nou juist zo mooi, dat we wel mogen bepalen HOE we ergens mee omgaan. En mijn reis met jullie delen is een stapje dichterbij heling. 

Meer van Nathalie

Nathalie is een danseres en heeft haar eigen coaching practijk waarin ze voornamelijk groepen/teams begeleid in communicatie, energy flow en bewustzijn. Je kunt haar online cursus Train Your Intuition hier volgen.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |