Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Easy guide: keukenapparatuur

Een juicer, blender, keukenmachine of toch een staafmixer?

Tja… Daar sta je dan voor het schap keukenapparatuur met je gezonde voornemens. Moet je nu een (slow)juicer of een blender hebben? Of kan een staafmixer ook? En wat is het verschil tussen het apparaat van een paar tientjes en die van een paar honderd euro? Voor heel veel recepten gebruiken wij keukenapparatuur en we zijn dus behoorlijk gaan speuren wat het beste werkt. Er zijn over de jaren heen al best wat apparaten de revu gepasseerd. Dit zijn onze voorkeuren en adviezen. We hopen dat het jou helpt om een keuze te maken die bij je past!


Juicer

Ga je voor een juicer, kies dan een slowjuicer. Doordat deze machine heel langzaam perst, krijg je niet alleen veel meer sap uit je groenten en fruit, maar behoud je ook meer voedingsstoffen dan bij een sapcentrifuge.

Sappen en smoothies zijn beiden supergezond. Een smoothie, gemaakt in de blender, is meer een vloeibare maaltijd. Alle vezels blijven erin zitten terwijl je in een juice het pure sap overhoudt. Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking, een rustige opname van de suikers uit fruit en ze zorgen dat een smoothie minder snel oxideert dan een sap. In een sap kun je alleen een stuk meer groenten en fruit verwerken dan in een smoothie. Een juicer is heel goed voor groentesap! Let erop dat wanneer je fruitsap maakt je snel veel calorieën en suikers binnenkrijgt.


Blender

Kies voor een blender met een krachtige motor en een stevige kan. Met een staafmixer kom je ook al een heel eind, maar zeker wanneer je regelmatig smoothies en soepen wilt maken is een blender heel fijn. De absolute top onder de blenders is de hogesnelheidsblender. Deze heeft zo’n enorm krachtige motor dat je in no-time (denk 1,5 minuut) supergladde smoothies of soepen krijgt. De motor is zo krachtig dat je met 4 minuten blenden van koude, rauwe ingrediënten een lauwwarme (rauwe) soep maakt en je gemakkelijker noten en dadels kunt fijnmalen. Het maakt nog beter de cellen van de planten kapot waardoor voedingsstoffen sneller je bloed en cellen kunnen bereiken. De prijs voor een hogesnelheidsblender ligt wel hoger en is dus vooral de moeite waard als je deze ook regelmatig gaat gebruiken. Wij gebruiken zelf de Bianco di Puro blender en zijn daar helemaal weg van.


Keukenmachine

Een keukenmachine is vooral fijn voor grove, droge ingrediënten. Denk aan het fijnmalen van havermout, dadels, zongedroogde tomaten voor bijvoorbeeld burgers of een taartbodem. In de blender gaat dit ook, maar iets lastiger. Op de hogesnelheidsblender die wij hebben zit een speciale kan waarmee dit supersnel kan.


Voor elk apparaat geldt: goedkoop is duurkoop.

Investeer in een goed apparaat! Die zijn vaak duurder, maar dan kun je er wel véél langer plezier van hebben. Zeker wanneer je na een paar keer blenden of juicen hooked bent, ga je zó blij worden van een apparaat met goede kwaliteit. Wij kunnen je uit ervaring vertellen dat een goedkope blender in het begin misschien een goed idee lijkt, maar als je er vervolgens drie verslijt in een jaar dan is die duurdere variant ineens lang niet zo duur meer. En het scheelt je ook heel wat gefrustreerde momenten. Onze favorieten die we van harte kunnen aanbevelen vind je in de shop.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |