Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Dit vertelt jouw huid over je eetpatroon

Amanda, huidspecialist bij Erna’s Beautysalon en foodaholic ziet dagelijks vrouwen (en mannen) bij haar in de salon met huidklachten. Van een vale, slappe huid tot een té vette huid met ontstekingen. Wat de relatie met eten daar in is legt ze ons uit…

Ik hou van eten en vooral van lekker eten

Een gebakje blijft echter direct op mijn heupen hangen en inmiddels weet ik dat ik gluten en lactose niet goed kan verdragen. Alles bij elkaar weet ik dus als geen ander hoe lastig het is om het juiste voedsel naar binnen te werken. Maar ik weet dus ook hoe belangrijk het is om goed te eten. Ik zeg expres goed want wat goed is, is voor iedereen anders. De een leeft prima op een Hollands broodje kaas, terwijl het bij mij lijkt alsof ik vier maanden zwanger ben (opgezette buik) en dan heb ik het nog niet over de dagen durende buikpijn.

Nu hoeft lang niet iedereen buikpijn te krijgen, maar wél zie ik steeds meer vrouwen boven de 25 jaar die last hebben van bijv. acne. Dit kan komen door een disbalans in de hormonen, maar voedsel speelt vaak ook een grote rol. Wat je er in stopt moet er op een manier ook weer uit en als o.a. onze lever het onvoldoende kan verwerken kun je dat terugzien aan de huid.

Get to know you (and your skin)

Heb jij last van een onrustige huid, ontstekingen, rode vlekken of juist droge plekken en weet je niet goed waardoor het komt? Wat bij mijn cliënten in de beautysalon heel goed werkt is een maand lang een (huid)dagboekje bijhouden. Even wat werk, maar het kan je heel veel opleveren! En onthoud: de beste expert voor jouw huid ben je zelf.  In je dagboek houd je bij:

  • Wat je eet (ook die kleine hapjes tussendoor of gekke ingrediënten, kruiden);
  • Geef je jouw stresslevel aan (0 is geen stress en 10 is met gierende banden naar een onbewoond eiland);
  • Waar je zit in je menstruatiecyclus;
  • Wanneer je een puistje, rode vlekken etc krijgt.

Eten heeft tijd nodig om te verteren… en om je huid te bereiken

Het hoeft niet zo te zijn dat je direct de volgende dag een puistje krijgt van datgene wat je eet, vaak duurt dit een paar dagen. Als je al bedenkt dat het 24 uur duurt voordat je voedsel van je mond in de wc-pot ligt. Dan zul je wel begrijpen dat een ontsteking creëren in 24 uur tijd best snel is. Heb je een idee waar je op reageert? Laat dit dan eens voor minimaal een maand uit je dieet.

Ik zal een voorbeeld geven. Een vrouw bij mij in de salon, rond de 30 jaar en met een druk leven had last van acne, echt grote ontstekingen. Als huidspecialist ben ik ervan overtuigd dat af en toe een pukkel of puistje kan, maar echt veel grote ontstekingen is zeker op die leeftijd niet nodig. Ik ben uiteraard haar huid gaan behandelen en ze is goede huidverzorgingsproducten gaan gebruiken. Maar we zijn ook gaan kijken naar wat ze eet. Vaak begin ik al met de koemelk producten. Hiervan is wetenschappelijk bewezen dat de caseïne (eiwit) veel ontstekingen en daardoor acne kan veroorzaken of verergeren. Deze ontstekingen hoeven niet perse acne te zijn. Ook elders in het lichaam kunnen ontstekingen ontstaan of verergeren. Wat deze vrouw heeft gedaan is een maand lang geen kaas eten. Verder hebben we weinig veranderd. Het verschil was mega! Ik denk dat ze wel 75% minder last had van ontstekingen. Na een paar maanden kwamen er weer meer ontstekingen… Wat bleek; ze had weer behoorlijk wat kaas gegeten.

Ook wanneer je geen last hebt van huidproblemen knapt je huid altijd op van gezond eten

De teint verbeterd en je huid krijgt een mooie glow. Door onder andere veel water te drinken, gaat je huid meer glanzen. Zelf ben ik de Your 50 Days of Green Happiness boeken gaan volgen. Bij mezelf, maar ook bij mijn cliënten zie ik prachtige resultaten voor de huid!

Bij Erna’s beautysalon gebruiken ze voornamelijk natuurlijke producten en geven huidverbeterende behandelingen. Merel en ik (Tessa) rijden er met liefde vanuit Amsterdam heen want hier wordt je echt even in de watten gelegd én merk je daadwerkelijk effect aan je huid.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |