Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Detoxen: een overbodige week afzien?

Waarom zou je in hemelsnaam gaan detoxen?

Niemand kijkt je meer gek aan wanneer je vertelt dat je een detox aan het doen bent. Maar waarom zou je er in godsnaam aan beginnen? Detoxen, dat is toch de laatste voedingstrend, een hype? Een trendy naam voor een dieet waarbij je een week lang aan het afzien bent. Want schoonmaken en detoxen, dat kan ons lichaam toch prima zelf? We hebben toch niet voor niets een lever en nieren gekregen? Dat zijn toch dé opruimers van ons lichaam? En darmen en een huid om alle afvalstoffen af te voeren?

True! Ons lichaam is een geweldig ingenieuze machine die dagelijks bezig is met lichaamsvreemde stoffen onschadelijk maken, afvalstoffen afvoeren en waardevolle voedingsstoffen opnemen. Allemaal om te zorgen dat jouw lichaam zo goed mogelijk blijft functioneren. Om te zorgen dat jij je energiek voelt, dat je organen optimaal blijven werken, dat daar bovenop ook je haar, je nagels en je huid de voedingsstoffen krijgen die het nodig heeft om te stralen. Hoe bijzonder!

Broodje frikandel

Maar heel eerlijk: hoeveel voedingsstoffen kun je opnemen uit een broodje frikandel? Hoeveel mineralen zitten er in een glas cola? Zelfs zonder voedingswetenschappen te hebben gestudeerd weten we allemaal intuïtief dat ons lichaam veel meer kan met mango’s en spinazie dan met koekjes en chips. En zelfs bij de vertering van verse, onbewerkte producten komen afvalstoffen vrij die het lichaam weer moet afvoeren.

Dus als je nu even heel bewust nagaat: als we de belasting uit het milieu, je cosmeticaproducten en stress nog even niet meetellen, hoe is dan bij jou de balans tussen de voedingsmiddelen die je binnenkrijgt waar je lichaam al zijn schoonmaakcapaciteiten voor uit de kast moet halen en de voedingsmiddelen die je lichaam helpen om schoon te maken en te regenereren?

Een week lang alleen maar sap?

Detoxen is een heel ruim begrip. Je kent de term misschien wel van de sapdagen die vrijwel elke juice bar tegenwoordig aanbiedt of de retreats waarbij je leeft op een paar sapjes per dag. Maar ook wanneer jij elke dag frisdrank drinkt of gefrituurd voedsel eet is daarmee stoppen (of een aantal dagen minderen) al een detox voor je lichaam. Echt!

Ons idee van een detox zit ‘m vooral in het:

  • Minimaliseren van bewerkte en zwaar te verteren voedingsmiddelen.
  • Maximaliseren van de hoeveelheid voedingsstoffen die je binnenkrijgt.
  • Je lichaam zoveel mogelijk tools geven om het eigen regeneratieproces te ondersteunen.

Dat betekent dat een detox voor iedereen anders kan zijn! En dat het kan verschillen per periode in je leven. Maar altijd is het alsof je even de pauzeknop indrukt. Je lichaam de rust en tijd gunt om al zijn belangrijke functies op scherp te zetten en jezelf een kickstart naar een gezonder eetpatroon geeft.

Platte buik

Nog net even strakker in je bikini (of zwembroek) voordat je op vakantie gaat of een kilootje minder zodat je in die ene jurk past is vaak de aanleiding voor een detoxweek…. En true, de meeste mensen vallen een paar kilo af, voelen zich lichter en hun buik is platter. Toch willen we je meegeven: laat je niet alléén leiden door het gewicht, die eerste kilo zit er weer aan zodra je begint met vast voedsel eten. Maar het allerleukste aan een detoxweek is dat je er veel resultaat mee boekt.

  • Je energieniveau krijgt een boost
  • Je concentratievermogen en focus kunnen verhogen
  • Lichte vormen van allergieën kunnen verminderen
  • Emotioneel kun je merken dat je beter in balans raakt
  • Je huid gaat glanzen en stralen
  • Trek in suiker- of zoutrijke producten en ander ongezond voedsel wordt minder
  • Het wordt gemakkelijker om vervolgens weer te starten met een gezonde(re) levensstijl


‘Ik kan echt niet zo lang zonder eten hoor’

Wij houden van eten! Lekker eten. Wij geloven niet in afzien. Het veranderen van een voedingspatroon zal ongetwijfeld betekenen dat jij niet direct staat te juichen bij groentesapjes en dadels. Maar hé, gun jezelf wat tijd. Smaak verandert, echt waar. Onze detox (link boek) bestaat uit lichte maaltijden gevolgd door drie dagen vol smoothies die je kunt uitbreiden met de lekkerste sapjes. We gaan je leren hoe jij die week individueel kunt aanpassen zodat je ‘m steeds weer opnieuw kunt gebruiken en je er maximaal profijt van gaat hebben. Enneh, we willen niet teveel verklappen maar in het detoxboek vind je zelfs een recept voor Chocolate Surprise Toffees. Niks afzien dus, maar een week genieten!


Detox: een minivakantie voor jezelf (echt!)

Je detox naar the next level brengen om nog meer resultaat te behalen? Denk aan relaxte zoutbaden, chlorella om zware metalen nog effectiever af te voeren en eerste hulp bij vragen, twijfels en klachten. Start met ons Green Happiness detoxboek. In één week doe jij een detox met lichte maaltijden, warme soepen, vullende smoothies en gezonde snacks. Vul de detoxweek aan met een aantal sapdagen! En geen zin of tijd om zelf sapjes te maken? Bestel dan je detoxbox met groentesappen en gezonde shotjes bij SAPJE.

Let’s go!

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |