Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

De truc van gezond ‘preppen’ en bewaren

Stel, je agenda is gevuld met werk en andere activiteiten en je vindt het ook belangrijk om lekker en gezond te eten. Je weet dat de beste arts nog altijd in de keuken staat, dus koken doe je het liefst zelf. Alleen op die manier weet je namelijk wat je binnenkrijgt. Hoe kun je dat nu het handigst organiseren? Mijn eenvoudige advies is om op een rustig moment een uurtje de keuken in te duiken en je maaltijden te ‘preppen’ zoals we dat tegenwoordig zo leuk noemen. Voorbereiden dus. Doe je dit niet dan val je op het moment dat je trek hebt bijna onvermijdelijk ten prooi aan eten dat makkelijk en overal voorhanden is. En de makers hiervan hebben jouw gezondheid minder hoog op de agenda staan dan hun eigen omzet. Met een beetje voorbereiding kun je dus veel makkelijker de regie nemen over jouw gezondheid.

Waar moet je rekening mee houden?

Veel mensen denken dat je vitaminen verliest als je je maaltijd eerst bereidt en dan in de koelkast bewaart. Dit hoeft gelukkig niet het geval te zijn! Belangrijk is de manier van bereiden en vervolgens de manier van bewaren. Als je voedingsmiddelen in de koelkast niet goed bewaart dan kunnen micro-organismen een hele negatieve rol spelen en schimmelinfecties veroorzaken. Dit gebeurt vrij snel. In restjes voeding en op groente en fruit dat nog niet gewassen is, zitten namelijk heel vaak schimmels. Deze vermeerderen zich snel, met name in de koelkast! Schimmels gedijen namelijk niet alleen goed in warmte maar zijn ook dol op kou. Deze schimmels (b.v. mycotoxines) krijgen we vaak onbewust binnen en dit heeft een zeer nadelige werking op het maagdarmstelsel. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen. Gelukkig is dat op deze manier niet moeilijk:

  • maak je koelkast 1 x per 2 weken schoon en gooi ongebruikte restjes na maximaal een week weg.
  • Zorg er voor dat het eten hygiënisch verpakt is en niet los in de koelkast ligt. Handig hiervoor zijn de nieuwe bpa vrije vershoudbakjes in onze webshop. Deze bakjes zorgen er niet alleen voor dat je eten hygiënisch bewaard wordt. Je kunt de bakjes ook vacumeren waardoor de inhoud 5 x langer vers blijft! Dit is optimaal voor het behoud van smaak, versheid en voedingswaarde.
  • Om te vacumeren gebruik je het vacumeerpompje waarmee je ook gevacumeerd kunt blenden van Wartmann of Bianco di Puro 

Prep advies

Een aantal gerechten, bijvoorbeeld ook uit de nieuwe Vega Bijbel lenen zich heel goed om te preppen. Als je dit doet dan maak je het jezelf een stuk makkelijker tijdens je werkweek. En bijkomend voordeel is dat je je kunt verheugen op wat je eerder hebt voorbereid. Dit komt zelfs je spijsvertering ten goede. Die begint namelijk als eerste vanuit je hersenen met het denken aan eten! De gerechten/ingrediënten die heel handig zijn om klaar te hebben staan in je koelkast zijn bijvoorbeeld:

  • soep van verse groenten (broccoli, tomaat, pompoen, wortel, biet etc.)
  • groente voorsnijden: prei, knoflook, wortel, pompoen, knolselderij (in blokjes) etc.
  • volkoren rijst, spelt of andere volkoren granen
  • (sla)dressing met verse kruiden
  • fruit: kaki, ananas, mango, peer, sinaasappel
  • bladgroente voor je groene smoothie

Je zult zien dat je op deze manier makkelijk goed voor jezelf kunt zorgen. En goede zelfzorg is heel belangrijk. Het geeft je plezier, gezondheid en rust in je hoofd!

Om je te ondersteunen bij het makkelijk preppen van je gezonde gerechten ontvang je nu als My Green Happiness abonnee 10% korting op de blenders en accessoires van Bianco di Puro en Wartmann!

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |