Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Cosmetische acupunctuur getest

Therapist Giving acupuncture Treatment To Young Asian Woman

Naalden in je gezicht voor een mooiere huid? Say what?

Een mooier (en rimpelvrij) huidje zónder cosmetische ingrepen? In de Chinese Song dynastie (960- 1279 na Chr.) hielden ze de huid van keizerinnen jong door acupunctuur. Inmiddels is cosmetische acupunctuur hartstikke terug en wordt het niet meer alleen ingezet bij keizerinnen, maar kunnen jij en ik ook een behandeling volgen. ‘Uiterlijke schoonheid is gebaseerd op innerlijk evenwicht’, zo is de filosofie achter de behandelmethode.

Waarschuwing: als je écht niet tegen naalden (of in dit geval, mini-naaldjes) kunt, lees dan vooral niet verder.

Wat belooft de cosmetische acupunctuur precies?

– Het stimuleert de collageenproductie
– Lift je gezicht op een natuurlijke manier
– De acupunctuur in combinatie met de bindweefselmassage verbeteren de doorbloeding
– Het vermindert lijntjes en rimpels
– Het kan de hormoonbalans herstellen en daarom een positief effect hebben op acne

Zelf ben ik bijna zevenentwintig jaar en heeft mijn huid hier en daar een klap gehad van hormooncrèmes die ik jarenlang gebruikte tegen eczeem. Rimpels heb ik heus niet, maar toen ik zag dat er een lijntje in mijn voorhoofd kwam schrok ik toch wel een beetje. Heel erg vind ik het niet, maar ik zou het leuker vinden als die lijn er niet zat. Nadat ik een artikel had gelezen op Holistik.nl over cosmetische acupunctuur was ik razend benieuwd geworden en wilde ik het zelf ervaren.

Voor ik het weet lig ik in de (verwarmde) behandelstoel van acupuncturist Charley Huf. Charley heeft zich verdiept in de klassieke en traditionele vormen van acupunctuur en werkt zelf met de klassieke vorm. Ze behandelt patiënten met allerhande klachten (van eczeem tot hoofdpijn) en je kunt dus ook voor cosmetische acupunctuur bij haar terecht.

Na een kort gesprek met Charley vertelt ze me dat de behandelingen met acupunctuur zich altijd richten op herstel van binnenuit. Zo kunnen sommige lijntjes ontstaan door een tekort aan vocht in de huid wat door het beïnvloeden van de meridianen weer hersteld kan worden. Tijd om die meridianen en lijntjes van mij eens onder handen te nemen.

Bindweefselmassage
Dat begint met een bindweefselmassage, een vrij stevige massage in het gezicht die de conditie van de huid verbetert en de collageenaanmaak stimuleert. Charley weet me – tussen het ‘knijpen’ door – te vertellen dat de conditie van mijn huid vrij goed is, en dat ze op slechts twee plekken kleine lijntjes kan vinden: op mijn voorhoofd en tussen mijn mond en wangen. Iets wat ze ‘Chinese snor’ noemt. Ik weet niet of ik dat had willen weten.

Goed, tijd voor de naaldjes. Dat zijn overigens piepkleine naaldjes (0.16×0.5mm), zestig stuks maar liefst – in mijn geval. Dan komen er nog twaalf grotere naaldjes bij. Die kleintjes gaan in de lijntjes, de grote in de meridianen. Ook krijg ik nog twee naalden in mijn voet, in de buurt van m’n grote teen. Om héél eerlijk te zijn, die naaldjes in de buurt van mijn, ahum, ‘Chinese snor’ deden best even zeer. Maar alleen toen ze er in gezet werden. Daarna niet meer. En zeg nu zelf, wat is nu een minuutje pijn als het je dichterbij een mooiere huid brengt?

Veel voel ik overigens niet van de naaldjes als ze in mijn gezicht zitten. En als Charley begint met het masseren van mijn handen voel ik de naaldjes al helemaal niet meer. Na een tijdje (de hele behandeling duurt een uur tot anderhalf uur) mogen de naaldjes eruit en wordt er een olie in mijn huid gemasseerd met warme kristallen. Met een stralend huidje en een ontspannen lijf ga ik de deur weer uit.

De lijntjes zijn heus niet opeens verdwenen, maar mijn huid is megazacht en strak. Net als dat lijntjes ook niet over één nacht ontstaan, zijn ze ook niet met één behandeling verdwenen.

Goed om te weten:
Als je rondloopt met klachten wordt er vaak zo’n dertig euro vergoed (indien aanvullend verzekerd) per acupunctuurbehandeling. Normaal gesproken sluit Charley de behandeling af met een maskertje, maar omdat mijn huid erg gevoelig is voor cosmetica sloeg ze dat even over.

Zelf een behandeling boeken? Dat kan natuurlijk bij Charley Huf of een andere acupuncturist bij jou in de buurt.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |