Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Boekenwurmen opgelet: leesvoer voor aankomende zomer

Geloof het of niet: de zomer is in aantocht. Picknicken in het park, luie dagen op het strand, zonnige middagen in de tuin/op het balkon én een bezoekje aan het buitenland misschien? Deze boeken mogen volgens onze redactie zeker niet in je tas/koffer ontbreken.

SPIRITUELE/ZELFHULP BOEKEN

Zen and the Art of Motorcycle Maintenance – Robert M Pirsig
Een klassieker. Dit boek vertelt het verhaal over de verteller, twee vrienden en zijn zoon die samen een motortocht maken. De gedachten van de hoofdpersoon uitten zich op filosofische wijze met thema’s als wetenschap, religie en humanisme. De verhalende manier van vertellen sleurt je mee in het verhaal waardoor je het boek haast niet kunt neerleggen.

Eat, Pray, Love – Elizabeth Gilbert
Of Eten, Bidden, Beminnen als hem graag in het Nederlands wil lezen. De meeste kennen de film wel, met de knappe Julia Roberts en Javier Bardem. In het boek gaat het over Elizabeth, de schrijfster zelf. Ze is ongelukkig in haar huwelijk en besluit te scheiden van haar man, ze is zichzelf helemaal kwijt. Na haar scheiding gaat ze alleen op wereldreis. In Italië geniet ze van heerlijk eten, in India komt ze om te mediteren en tot slot gaat ze naar Bali, waar ze de wijze medicijnman Ketut leert kennen.
Voor mij is het een soort bijbel geworden, elke keer leer ik weer nieuwe dingen als ik dit boek lees. Van alle boeken die ik gelezen heb, en dat zijn er veel, heeft dit boek het meeste indruk op mij gemaakt. Het boek heeft heel veel meer te bieden dan de film, omdat hij wat dieper op bepaalde aspecten ingaat. Er staan ontelbaar mooie en inspirerende quotes in het boek, heerlijk voor een denker zoals ik ben! Daarnaast is het ook nog eens een heel grappig boek! Grappig omdat het allemaal zo eerlijk is opgeschreven. Niks wordt mooier gemaakt dan dat het is (en dat is best fijn in de wereld waarin wij leven).

Eckhart Tolle – De kracht van het nu in de praktijk
Ben jij (net als ik) vaak bezig met wat je allemaal nog moet doen in de toekomst, van boodschappen tot je weekplanning? En raak je daar snel van in de stress? In De kracht van het Nu in de praktijk geeft Eckhart Tolle ons tips om bewuster te leven en meer in het nu te zijn. En heus, zo moeilijk is het allemaal niet. Zolang je maar die ‘omschakelknop’ weet te vinden. Tolle’s missie? Onszelf kunnen bevrijden uit ‘het keurslijf, gevormd door onze gedachten, ervaringen en dogma’s’ die te maken hebben met ons verleden. Met als resultaat dus, om volledig in het Nu te kunnen leven.

Louise Hay – Je kunt je leven helen, het basisboek voor een gelukkig leven
Dit boek staat hoog op m’n verlanglijstje. Het boek is nog niet uit, dus ik kan er niet veel over vertellen. Maar dat kan Bol.com gelukkig wel: ‘Een helend proces van zelfonderzoek. Dankzij de oefeningen kom je veel over jezelf te weten, ga je meer van jezelf houden en ben je in staat nieuwe keuzes te maken. Onderwerpen: o.a. gezondheid, angsten, seks, zelfvertrouwen, welvaart, vriendschap, verslaving, werk en intimiteit.’

Mind over Medicine – Lissa Rankin
Dit boek kan je enorm uit je comfortzone halen. De theorie achter dit boek is dat er veel meer factoren zijn die ons ziek maken (en dan ook echt letterlijk ziek maken) dan we denken. Met behulp van dit boek kun je ziekmakende patronen herkennen en vervolgens doorbreken.

De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown
Altijd maar bezig met beter zijn en een perfecter leven creëren? Is perfectionist je tweede naam? In de kracht van kwetsbaarheid beschrijft Brené Brown wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld van perfecte instagramplaatjes, duizenden opties en levenskeuzes. Dit boek stimuleert je om je kwetsbaarheid op een positieve manier in te zetten zodat het je kracht wordt.

Spirit Junkie – Gabby Bernstein
‘A radical road to selflove and miracles’ is de ondertitel van dit (Engelse) boek. De schrijfster van dit boek heeft over de hele wereld een gigantische following en wordt ingezet als motiverende spreker. Haar boek Spirit Junkie is een soort handleiding om angsten te overwinnen, percepties te veranderen en een leven te creëren waar je enthousiast van raakt.

Verslaafd aan Liefde – Jan Geurtz
Ook al is de ondertitel van dit boek ‘de weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties’, deze mind én eye opener is ook een must voor singles (en het geluk in, hoe cliché ook, de relatie met zichzelf). ‘In “Verslaafd aan Liefde” toont Jan Geurtz dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. Maar dat werkt averechts: het versterkt juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie,’ zo leest de beschrijving op Bol.com.

Clean Beauty – Dominika Minarovic en Elsie Rutterford
Gebruik je het liefst cosmetica die zo natuurlijk is? Dan is dit boek echt iets voor jou. In dit boek vind je allerlei toffe recepten voor 100% natuurlijke cosmetica. Scrub die rotdag van je af met een koffiebodyscrub, verwen jezelf met een herstellend warm bad met kokosmelk of herstel je gespleten haarpunten met een banaanmasker. Zo weet je in elk geval zeker dat wat je gebruikt ook écht natuurlijk is.

De moed van imperfectie – Brene Brown
Het lezen van dit boek is voor iedere perfectionist een feest van herkenning én heel confronterend, want als je het uit hebt ben je ervan overtuigd dat je je perfectionisme los wilt laten. Door dit boek heb ik ontzettend veel inzicht gekregen in waar mijn eigen perfectionisme vandaan komt of kwam, want dit stempeltje geef ik mezelf nu niet meer. Brené Brown is wetenschapper en ervaringsdeskundige en geeft op een hele open en grappige manier in dit boek tien stellingen over een “bezield leven”: omarmen wie je bent en leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Volgens Brown gaat het om de behoefte deel uit te maken van een groter geheel. We proberen dat te bereiken door ons aan te passen en te streven naar goedkeuring. Maar in plaats van dat we dit bereiken, werkt het juist tegenovergesteld. Het gevoel er echt bij te horen, krijg je pas wanneer je je echte zelf aan de wereld laat zien met al je authentieke imperfecties.

Nooit meer te druk – Tony Crabbe (tip van Wendy)
Ik ben altijd druk, volle agenda strakke planning.. story of my life! Toen ik dit boek zag liggen dacht ik, dit is wat voor mij! Handiger omgaan in het maken van keuzes. Hij is nog niet helemaal uit, maar al een eind op weg. Moeilijk om al meteen aan vast te houden maar oefening baart kunst.

Liefdesbang – Hannah Cubben (tip van Jorian)
“Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Verlang je naar een partner maar loopt deze steeds weg als jij dichterbij komt Of verdwijnen al jouw gevoelens als iemand voor jou wil gaan? Misschien heb je een relatie maar mis je de intimiteit. In Liefdesbang wordt uitgelegd dat dit alles met verlatings- en bindingsangst te maken heeft en hoe je hiermee om kunt gaan. ” Dit boek heb ik gelezen toen ik aan het worstelen was met een relatiekwestie. Ik was op zoek naar verbinding maar ook naar vrijheid. Het is echt een boek dat oplossingen en inzichten geeft. Ik heb zoveel tips gehaald uit het boek. Wat ik vooral fijn vond is dat het boek verhalen uit de praktijk bevat. Het laat je inzien hoe je je hart kunt openen naar je zelf of naar anderen toe. Liefde moet altijd een eerlijke kans krijgen toch? Liefde is het mooiste wat er is!

BOEKEN OVER VOEDING

The China Study – T. Colin Campbell en M.D. Thomas M. Campbell
Het effect van voeding op je gezondheid? In The China Study lees je er álles over. Dit boek is geen lichte lekker-bij-het-zwembad-liggen-met-een-cocktail kost, maar als je er de tijd voor neemt is het réte-interessant en een extra motivatie om gezond te eten.

Life-Changing Foods – Anthony William
Dit boek geeft een nieuw soort diepte aan eten en werpt een ander licht op gezondheid, voeding en de onlosmakelijke connectie die deze twee hebben. Het laat je verder kijken dan alleen wat er bekend is op het gebied van wetenschap, focust ook op de connectie tussen al het leven op deze planeet en laat zien hoe je daar je voordeel mee kunt doen. Ik vind het een superwaardevol boek!

LEESBOEKEN (ROMANS)

De alchemist – Paulo Coelho
Deze roman gaat over een jonge schaapsherder die de wereld over reist op zoek naar een schat. Hij ontmoet allerlei verschillende mensen die hem helpen dichter bij zichzelf en zijn schat te komen. De ware dubbele betekenis van het verhaal is het herkennen van de tekens die op jouw pad komen die jouw leven in de goede richting sturen om zo jouw eigen schat te vinden. Een boek dat heerlijk leest maar met een dubbele betekenis die nog lang blijft hangen.

De paarden Jongen – Rupert Isaacson
Rowan is 2,5 jaar wanneer de diagnose gesteld wordt dat hij autistisch is. De wereld van zijn vader Rupert en zijn moeder Kristin stort in. Rowan is onhandelbaar en lijdt aan spastische aanvallen. De ouders verliezen al het contact bij hem. Op een dag kruipt Rowan tijdens een wandeling door een afrastering. Opgetogen lachend laat hij zich op zijn rug op de grond vallen, pal voor een grote merrie. Rupert (is ook paardentrainer) weet dat dit levensgevaarlijk kan zijn. Een verkeerde beweging kan de merrie doen schrikken en Rowan wordt vertrapt. Wat er dan gebeurt is ongelooflijk… Het is een geweldig verhaal waarin Rowan samen met zijn vader Rupert samen de therapeutische krachten van paarden ontdekken. Ze ondernemen een reis door Mongolië. Waarom Mongolië? Omdat dit de enige plek is in de wereld waar nomadenstammen volgens oude rituelen samenleven met paarden. Zij geloven dat de sjamanen hun autistische zoon kan genezen. Het is een bijzondere reis waarin de relatie met elkaar op de proef wordt gesteld, maar die hun levens ook voorgoed zal veranderen.

Niet alleen het boek is een aanrader. Ook is er een documentaire/film gemaakt, die je na het lezen van het boek ook zeker moet kijken. ‘The Horse boy’, geregisseerd door Michel O. Scott. Ik heb alles in 1 zucht uitgelezen en uitgekeken. Ik heb heel lang met autistische kinderen gewerkt. Veel was herkenbaar waardoor het voor mij heel boeiend was.

Welke boeken ga jij deze zomer (nog een keer!) lezen?

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |