Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

Aromatouch massage met essentiële oliën

Een massage is eigenlijk áltijd lekker. Maar deze massage is niet alleen heel fijn op het moment dat je ‘m ontvangt, door het gebruik van verschillende essentiële oliën werkt deze massage nog lang ná de sessie door.

Wat is aromatouch precies?

De aromatouch massage is een manier om op een heerlijke en ontspannen manier de kracht van essentiële oliën te ervaren. De techniek is ontwikkelt door Dr. David Hill, oprichter van doTERRA en een vooraanstaand expert in integratieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van etherische oliën.

Voor mij is de aromatouch massage de ultieme manier om te ontspannen, op te laden en stress te verminderen. Terwijl je van de heerlijke zachte aanraking op de huid geniet wordt er oxytocine (ook wel liefdes- of knuffelhormoon genoemd) afgegeven. Je hartslag en bloeddruk verlaagt en je voelt jezelf wegzakken in de massagetafel. ”Oh en dit duurt zeker nog een uur!”

Een belangrijk onderdeel van de aromatouch techniek is het gebruik van verschillende essentiële/etherische oliën. Deze roepen onmiddellijk emotionele, fysiologische en biochemische reacties op. Je kunt dat merken doordat sommige oliën zorgen voor een warm gevoel op de huid, maar het zijn vooral de verschillende geuren die ervoor zorgen dat je hersenen neuro-transmitters aanmaken, hormonen afgeven en zorgen voor een fysieke reactie in je lijf. Denk aan een verandering in je bloeddruk, je ademhaling en je hartslag. Of je wordt even getransporteerd naar een fijne herinnering of andere plek.

De aromatouch is een ontspannen zachte massage techniek. Er wordt langs de energiebanen van het lichaam gewerkt, van onderaan de schedel naar de rug tot aan de voeten. De oliën die gebruikt worden gebruikt zijn uitgekozen vanwege hun unieke eigenschappen en worden steeds in een combinatie van twee gebruikt om elkaar te versterken.

8 verschillende essentiële oliën

Voor de aromatouch massage worden 8 verschillende etherische oliën gebruikt. Deze worden op de rug, langs de ruggengraat en onder de voeten aangebracht. Langs de ruggengraat worden essentiële oliën direct opgenomen via de huid en in de bloedbaan, zodat de oliën hun werk door het hele lichaam kunnen doen. Voor een optimale opname via de huid en zachte aanraking worden de essentiële oliën aangebracht met een neutrale (gefractioneerde) kokosolie.

De massage bestaat uit 4 stappen:

 • Stress vermindering: wanneer je vanuit je drukke leven op de tafel ligt is de eerste stap, tot rust komen! Zowel in het lichaam als de geest. De oliën die hierbij worden gebruikt zijn de blend Balance en Lavendel olie. Deze helpen het cortisol niveau te laten dalen en een ontspannen lichaam is beter in staat om de aangebrachte essentiële oliën op te nemen.
  Balance is een aardende blend van spar, ho hout, blauw boerenwormkruid, blauwe kamille en wierook. De perfecte olie voor het bevorderen van een gevoel van evenwicht en rust.
  Lavendel verzacht een rode, droge huid. De geur kan angstige of onrustige gevoelens verminderen en slaap bevorderen.
 • Ondersteunen van het immuunsysteem: de oliën, Tea Tree en On Guard, die hier worden aangebracht hebben een reinigende en beschermende werking. Ze helpen je immuunsysteem op een positieve manier aan te spreken en je lichaam op die manier te ondersteunen.
  Tea Tree, ook wel Melaleuca, bevordert reiniging en zuiverhuid. Het staat bekend om z’n reinigende en huidverjongende effect, maar is ook een olie die zelf graag gebruik wanneer ik ergens een kleine ontsteking of insectenbeet heb.
  On Guard is een kruidige blend van wilde sinaasappel, kruidnagel, kaneel, eucalyptus en rozemarijn. Het werkt reinigend en beschermend. Ik smeer vrijwel dagelijks een druppel langs m’n ruggengraat wanneer de ‘r’ weer in de maand zit, voor extra bescherming. Ook ideaal om oppervlaktes mee te reinigen, want deze blend werkt bacteriedodend.
 • Verlichting pijn van spieren en gewrichten: een massage zal altijd een weldaad zijn voor je spieren, maar de oliën die in deze fase worden gebruikt brengen dat nog naar een volgend niveau. De blends aromatouch en deep blue zijn specifiek gericht om dieper te werken op de spieren en gewrichten.
  Aromatouch is een ontspannende blend van cipres, pepermunt, marjolein, basilicum, grapefruit en lavendel. Verkwikkend en tegelijkertijd ontspannend. Het helpt spanningen te verlichten en is ideaal voor het gebruik in een massage.
  Deep Blue zorgt voor een verzachtende werking op de spieren en gewrichten. Het creëert een warm, gevolgd door verkoelend en tintelend gevoel wanneer het op de huid wordt aangebracht. Een favoriet onder sporters. Daarnaast is dit op emotioneel niveau de olie van overgave en helpt je dingen te leren accepteren zoals ze zijn.
 • In balans brengen van lichaam en geest: de laatste twee oliën waarmee wordt gewerkt, Wilde Sinaasappel en Pepermunt, werken activerend. Ze helpen het serotonine en dopamine gehalte te verhogen waardoor je in een positieve en actieve staat van zijn komt. Deze oliën worden ook aangebracht onder de voeten, waar we langs alle meridiaan punten werken waardoor je hele lichaam wordt geactiveerd.
  Wilde Sinaasappel is een van de meest populaire essentiële oliën vanwege het zoet frisse stimulerende aroma. Het heeft ook zuiverende eigenschappen en is daardoor ideaal om een gezonde immuunfunctie te ondersteunen.
  Pepermunt werkt verkoelend (zowel voor het lichaam als de geest) en ondersteunt een goede doorbloeding.

Zijn essentiële oliën wel veilig?

De etherische/essentiële oliën die tijdens een aromatouch behandeling worden gebruikt zijn van het merk doTERRA. Al deze oliën zijn CPTG gecertificeerd (Certified Pure Tested Grade). Dit betekent dat elke batch olie uitgebreid wordt getest. Je bent er hierdoor van verzekerd dat de olie die wordt gebruikt 100% puur is, zonder chemicaliën of synthetische stoffen. Dit is belangrijk, want een essentiële olie die niet zuiver is, betekent dat je het risico loopt om ziektekiemen, zware metalen of vervalste middelen op of in je lichaam te brengen. Dit kan irritatie, negatieve effecten of zelfs ziekte veroorzaken. Meer lezen over het testproces kan hier.

Voor wie is de aromatouch massage?

Deze techniek is in principe geschikt voor iedereen en wordt geadviseerd bij onder andere pijnklachten, stress, verminderde weerstand en vermoeidheid. Door de zachte manier van behandelen is het ook zeer geschikt voor mensen met chronische pijnen, reuma of bij stress klachten. De dosering van de essentiële oliën wordt aangepast op de persoon die de massage ontvangt. Op deze manier is de massage veilig en geschikt voor iedereen, zowel jong als oud. Dr. Hill, die de aromatouch techniek heeft ontwikkeld, adviseert om 3 sessies te doen verspreid over 3 weken. Op die manier kun je de werking van de zachte massage en krachtige oliën ook in het dagelijks leven echt gaan ervaren.

Na de behandeling is het goed om wat extra water te drinken zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Kun jij niet wachten om zelf een aromatouch massage ervaren? Tessa geeft deze sessies in Amsterdam. Een bijzondere combinatie van de ontspannen aromatouch massage en een reiki behandeling. 90 minuten lang genieten! Mail naar [email protected] om een afspraak in te plannen.

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |