Your Daily Portion of Happiness

Green Happiness is your expertly blended green juice powder, making daily nutritional health care effortless for you.

Vegan

Gluten free

High in fibre

Soy free

10 tips waardoor je detox genieten wordt

Een detox kan het ultieme verwenmoment zijn voor jezelf

Denk jij bij een detox aan afzien en honger lijden? Hoeft niet! Maak van jouw detoxweek een echte retraite waardoor je niet alleen fysiek, maar ook mentaal kunt opladen. Zorg dat je niet zoveel hoeft te doen van jezelf en plan juist activiteiten die voedend en rustgevend voor je zijn. Denk aan een wandeling in de natuur, een avondje naar de sauna of een ontspannen bad met mineralenzout en essentiële oliën.

We hebben 10 ultieme tips voor je op een rij gezet waardoor je gegarandeerd een heerlijke detox ervaring gaat hebben!

1. Zorg voor een passende detox voor jou op dit moment met goede op- en afbouwdagen.

Soms lijkt een aantal dagen sappen perfect om snel gewicht te verliezen, maar wanneer je eigenlijk geen ruimte hebt om die dagen ook echt wat meer rust te nemen en je de dagen ervoor en daarna direct weer etentjes hebt staan, dan is dit niet de vorm voor nu. Je doet je lichaam dan een veel groter plezier door wat lichtere maaltijden te eten, zoals de dag beginnen met een smoothie. En door weg te blijven van alcohol en snacks. Sapdagen kun je beter doen op een moment dat je ruimte in je agenda hebt. Niet alleen gedurende de sapdagen zelf, maar ook de dagen daarvoor en daarna, aangezien deze heel belangrijk zijn voor het effect van de detox. Door de dagen ervoor al lichter te gaan eten heb je waarschijnlijk minder heftige detoxverschijnselen op de sapdagen zelf. De dagen erna zijn belangrijk om zo lang mogelijk het effect van de detox te kunnen voelen in je lichaam.

Blijf gemotiveerd door ook tijdens je detox te lezen over waarom het goed voor je is. De detox samen met een vriendin doen helpt ook enorm. Of vind een buddy via deze Facebookgroep.

In ons detoxboek vind je meer informatie over het doen van een detox en hoe je deze goed kunt op- en afbouwen. Er staan heerlijke recepten in en een schema voor een detoxweek.

2. Wees niet te streng voor jezelf.

Wanneer je tijdens een detox alleen maar aan eten kunt denken, je je mega slapjes voelt en je voor de detox echt al je wilskracht moet zien te vinden om het vol te houden, dan heeft een detox een veel minder positief effect op je lichaam. Het is helemaal niet erg om een extra stuk fruit te nemen, een dadel of een turmeric latte. Daarmee verpest je echt niet je hele detox. Waarschijnlijk zorgt het er zelfs voor dat je de detox beter kunt volhouden, waardoor het juist een positief effect heeft!

Gezonde snack uit het Green Happiness detoxboek

3. Prep je smoothies en maaltijden

Zo staat er altijd iets in de koelkast wanneer je trek begint te krijgen. Tijdens een detox eet je veel verse maaltijden van salades, smoothies, soepen en sappen. Al dat groenten snijden en steeds weer opnieuw de keuken in duiken kost best wat energie. Maak het jezelf dus gemakkelijk door wat dingen voor te bereiden. Je kunt prima in één keer meerdere porties maken van je sappen, smoothies of soep. Wat ook fijn is; snijd alle groenten en fruit voor een smoothie klein. Bewaar deze in porties in een bakje of zakje in de koelkast of de vriezer.

3. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel bij SAPJE

Scheelt heel wat ritjes naar de supermarkt en uren in de keuken! De sappen van SAPJE bestaan zijn 100% biologisch en bestaan uit groenten, fruit, maar ook kruiden, specerijen en zelfs zeewieren. Met één sapje krijg je 400 gram groenten binnen! Alle groentesapjes worden met een slowjuicer geperst en daarna direct ingevroren om de gezonde voedingsstoffen, kleur, geur en smaak optimaal te behouden.

4. Geef jezelf ook echt even mentaal rust, door niet zoveel te hoeven

Doe een rustige yogales, ga lekker wandelen, zorg voor minder afspraken en ga niet eindeloos op Instagram scrollen. Misschien lukt het zelfs om een ‘’digital detox’’ te doen en je telefoon een aantal dagen uit te zetten of bijvoorbeeld tussen 8 uur ‘s avonds en 10 uur ‘s ochtends.

5. Voed ook je geest met goede voeding

Zoals een fijn boek, natuur of een meditatie. Je bewust worden van alles wat je tot je neemt, ook alle gesprekken van anderen (roddelen), reclames op straat of op tv, podcasts, is belangrijk. Kun je je innerlijke stem nog wel horen? Of blijft je mind nu heel actief? Aan de ene kant is het fijn om onze mind te voeden, maar er is ook een dunne lijn tussen voeden en overprikkelen. Door zo nu en dan een pauze in te lassen kun je gaan herkennen waar die lijn voor jou ligt. Hoe voel je je na dat ene gesprek, het luisteren van die podcast of rondje wandelen door de winkelstraat? Opgeladen of moe? 

6. Neem een bad met mineralenzout en essentiële oliën

Dit helpt de afvoer van afvalstoffen én zorgt voor een ontspannen mind. Je kunt magnesiumvlokken gebruiken, epsom zout of (onze persoonlijke favoriet) dit basisch-mineralenzout. Het zout  reinigt, verzorgt en regenereert bijzonder intensief. Het helpt om afvalstoffen effectief af te voeren en je huid voelt zijdezacht aan na een bad, zonder uitgedroogd te zijn. Het ondersteunt een gezond zuur-base evenwicht en bevat 8 edelstenen die werken op de verschillende chakra’s van het lichaam om zo te zorgen voor een continue energiestroom.

Je kunt hier zelfs nog enkele druppels essentiële olie aan toevoegen. Heerlijk zijn bijvoorbeeld Lavendel, Eucalyptus, Rozemarijn of Bergamot.

7. Trakteer jezelf op een avondje of dagje sauna

Heerlijk even niets doen, boekje lezen, misschien zelfs een massage nemen. En het zweten ondersteunt de detoxprocessen weer.

8. Boek een persoonlijk (detox)consult bij Tessa

Wil jij:⁠ Je detox verdiepen, ⁠méér resultaat boeken, ⁠je detox persoonlijker maken, ⁠gerichter klachten aanpakken, ⁠eventueel ondersteunende supplementen en essentiële oliën gebruiken om dieper in het lichaam te werken?⁠ Dan ga je veel baat hebben bij een persoonlijk consult! Je kunt hiervoor terecht bij orthomoleculair voedingsdeskundige Tessa Moorman. Online of live in Amsterdam gaan we in een 60 minuten consult kijken wat jij precies nodig hebt om je lichaam de ondersteuning te geven die het nodig heeft. Je gaat naar huis met een persoonlijk advies, een boel motivatie en de mogelijkheid voor continue begeleiding tijdens je detox.⁠

Zo wordt deze detox niet ”even wat sapjes drinken”, maar echt een boost voor je gezond en een kickstart naar een gezondere levensstijl.⁠ Mail voor een consult naar [email protected]

9. Gebruik ondersteunende supplementen en essentiële oliën

Let hierbij op de kwaliteit van de oliën en supplementen. Je wilt alleen 100% pure oliën gebruiken, zonder synthetische toevoegingen. Anders moet je lichaam die straks weer ontgiften en dat is tijdens een detox natuurlijk juist net niét de bedoeling. Wanneer je meer wilt leren over oliën kun je de 7-Day Oil Experience doen of mail naar [email protected]. Dit zijn een aantal favorieten: 

Citroen: is een krachtige reiniger. Voeg dagelijks een druppel olie toe aan je glas of fles water. Tast niet het tandglazuur aan, maar helpt wel bij intern opruimen!⁠
Lavendel: om niet alleen je lichaam, maar ook je geest tot rust te brengen. Lavendel helpt om te ontspannen en beter te slapen. Masseer een druppel achter je oren en onder je voeten voor een goede nachtrust.⁠
Koriander: je hebt olie van het korianderzaad en van het korianderblad. Korianderblad ondersteunt de spijsvertering, maar het staat ook bekend om zijn ontgiftende eigenschappen. Helpt om zware metalen af te voeren.⁠
Zendocrine: dit is een blend die er speciaal op is gericht om de nieren en lever extra te ondersteunen. Eigenlijk al ideaal om in te nemen vóórdat je echte smoothie-/sapdagen begint. Zo zijn deze organen in topconditie en kunnen ze beter de afvalstoffen die vrijkomen afvoeren.⁠
Pepermunt: een vieze smaak in je mond, moe (zeker de eerste dagen van je detox), zin in eten of even geen motivatie meer? Dit ga je ongetwijfeld meemaken tijdens één van je detoxdagen. Dan is de pepermuntolie ideaal! Druk een druppel tegen je gehemelte aan en cup met je handen het aroma rondom je neus.⁠

Bestel Green Happiness

Vitamins, minerals, good bacteria, and whole food sourced ingredients in one convenient daily serving. One scoop, 250–350 ml of cold water. Once a day, every day.

Eénmalige aankoop

€ 79,00
€ 2,33 per portie / day

Abonnement

€ 59,00
€ 1,96 per portie / dag
Information on this site is provided for informational purposes only. It is not meant to substitute for medical advice from your physician or other medical professional. You should not use the information contained herein for diagnosing or treating a health problem or disease, or prescribing any medication. Carefully read all product documentation. If you have or suspect that you have a medical problem, promptly contact your regular health care provider.

Follow Green Happiness

© 2023 Green Happiness  |  Algemene voorwaarden  | FAQ | Blog | Recepten |